RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Πρώτα ήταν Μέλισσες, τώρα είναι νυχτερίδες που πεθαίνουν

Αν και νυχτερίδες είναι λίγο τρομακτικές, επειδή συνδέονται με την ύπαρξη του Δράκουλα, η πραγματική ιστορία φρίκης είναι ότι οι νυχτερίδες αρρωσταίνουν και χάνονται. Ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες το είδος τους απειλείται με εξαφάνιση και κανείς δεν ξέρει γιατί. Ακριβώς όπως οι μέλισσες πεθαίνουν μαζικά, έτσι συμβαίνει και με τις νυχτερίδες σε πολλές πολιτείες.

Η απώλεια των νυχτερίδων μπορεί να είναι ακόμη πιο ανησυχητική από την απώλεια των μελισσών. Μην ξεχνάμε πως οι νυχτερίδες είναι οι μεγαλύτεροι εξολοθρευτές εντόμων στον κόσμο. Μια νυχτερίδα μπορεί να φάει το μισό βάρος της σε έντομα καθημερινά. Μια μικρή καφέ νυχτερίδα μπορεί να φάει μέχρι και 600 κουνούπια σε μια ώρα. Οι συνέπειες για τη γεωργία είναι τεράστιες. Η εξάπλωση σοβαρών μεταδοτικών ασθενειών θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές.

Το επίκεντρο αυτού του αφανισμού είναι η Νέα Υόρκη, αλλά υπάρχουν αναφορές για θανάτους και σε άλλες πολιτείες. Οι αναφορές άρχισαν το 2007. Ξεκίνησε με πεζοπόρους που παρατηρούσαν νεκρές νυχτερίδες έξω από τις σπηλιές όπου διαχειμάζουν. Δεν συνηθίζουν να πετούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή τη διάρκεια της ημέρας, και γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι οι νυχτερίδες πετούν κατά τη διάρκεια της χειμερίας νάρκης, όταν δεν επιβιώνουν. Η απώλεια των νυχτερίδων είναι κλιμακωτά αυξανόμενη το χειμώνα, σε σημείο που οι ερευνητές εκφράζουν φόβο ότι η εξαφάνιση της είναι σε εξέλιξη.

Η αιτία είναι άγνωστη, αν και υπάρχει μια υποψία για το φαινόμενο, το «σύνδρομο της λευκής μύτης». Είναι το αποτέλεσμα ενός μύκητα που είναι ιδιαίτερα εμφανής στη μύτη και το πρόσωπο, αν και έχει βρεθεί διάσπαρτος σε όλο το σώμα των νυχτερίδων. Πιστεύεται, πως είναι μόνο ένα σύμπτωμα ασθένειας που ακόμη είναι άγνωστη. Υπάρχουν θεωρίες, φυσικά και υποψίες για αιτίες όπως ιοοί και βακτηριακές λοιμώξεις. Πολλές νυχτερίδες έχει βρεθεί ότι έχουν πνευμονία, αλλά θεωρείται ότι είναι ένα δευτερογενές σύμπτωμα, όπως εκείνο του μύκητα.

Μια πιο πιθανή αιτία θανάτων της νυχτερίδας, είναι η χρήση φυτοφαρμάκων. Οι νυχτερίδες είναι γνωστό ότι είναι ευαίσθητες στις ίδιες τοξίνες που χρησιμοποιούνται για να σκοτώσουν τα έντομα - όπως ακριβώς είμαστε και εμείς οι άνθρωποι. Το γεγονός ότι δημιουργήθηκαν πρόσφατα φυτοφάρμακα, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να σταματήσει το κουνούπι του Δυτικού Νείλου, είναι ύποπτο. Μπορεί επίσης να ευθύνεται το γεγονός ότι οι νυχτερίδες λιμοκτονούν από έλλειψη τροφής, ως αποτέλεσμα της αποτελεσματικότητας των νέων φυτοφαρμάκων. Αυτό θα μπορούσε να είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο, δεδομένου ότι το τελικό αποτέλεσμα του συνόλου των φυτοφαρμάκων θα ήταν η ανάπτυξη ανθεκτικών εντόμων. Γιατί εάν οι νυχτερίδες εξαφανιστούν εξαιτίας της πείνας, στη συνέχεια, τελικά, τα έντομα θα έχουν γίνει ανθεκτικά, επειδή δεν θα υπάρχει τίποτα για να τα ελέγχει.

Η συμπεριφορά των νυχτερίδων έχει σοβαρά διαταραχθεί. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ποτέ δεν πετούν κατά τη διάρκεια της ημέρας ή το χειμώνα. Μόνο οι άρρωστες και ετοιμοθάνατες νυχτερίδες αναδύονται από τις σπηλιές τους κατά τη διάρκεια της ημέρας το χειμώνα, όταν κανονικά θα έπρεπε να είναι σε χειμερία νάρκη. Έχουν επίσης αναφερθεί να βυθίζονται σε χειμερία νάρκη κοντά τις εισόδους των σπηλαίων, σε αντίθεση με τη συνηθισμένη τάση τους να πάνε βαθύτερα στο εσωτερικό. Αυτό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της ανάγκης να ψάξουν για τα τρόφιμα, αλλά μπορεί επίσης να προκληθεί από κάποια διαταραχή. Πολλές ασθένειες αλλάζουν τη συμπεριφορά των θυμάτων τους. Ένα πολύ γνωστό παράδειγμα είναι η επιθετικότητα και ο φόβος του νερού στα θύματα της λύσσας.

Σύνοψη
Για άλλη μια φορά, βλέπουμε τα αποτελέσματα της αλαζονείας αγνοώντας την ισορροπία της φύσης. Στη σκέψη ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερα από τη φύση, το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό. Είτε πρόκειται για φυτοφάρμακα ή κάτι άλλο που προκύπτει από βραχυπρόθεσμες κερδοσκοπικές σκέψεις, οι νυχτερίδες είναι κι αυτές υπό απειλή. Είτε πρόκειται για την απώλεια των μελισσών ή νυχτερίδες ή κάποιου άλλου πλάσματος ή φυτού, στο τέλος χάνουμε, πάρα πολύ. Τελικά, πρέπει να πάρουμε το μάθημα που διδάσκει ότι Μητέρα Φύση δεν μπορεί να ξεγελαστεί.
Μήπως τελικά από τις πράξεις μας οδηγηθούμε στην εξαφάνιση των ανθρώπων;

Μετάφραση:   www.spaniamelissa.gr
Επεξεργασίαwww.spaniamelissa.gr
Πηγή κειμένου: http://www.naturalnews.com
Φωτό:
1.            http://abcnews.go.com/
2.            www.fws.gov
3.            http://newsjharkhand.com/
4.            http://www.cbsnews.com/
5.            http://archive.alleghenyfront.org/
6.            http://gerritvyn.photoshelter.com/
7.            www.youtube.com/watch?v=Yipb1KMKLS0