RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Πώς κάνουμε ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Πώς το 1 μελίσσι γίνεται 16… μέσα σε 4 μήνες!!!

Αυτός ο τρόπος δεν είναι ούτε απίθανος, ούτε υπεραισιόδοξος, ούτε και δύσκολος όμως. Και αν τον ακολουθήσετε κατά γράμμα, είναι σίγουρο πως το 1 μελίσσι σας θα το κάνετε 16, μέσα σε περίπου 4 μήνες!!! 

Έχουμε πει ότι κάθε χρόνο διαλέγουμε κάποιο ή κάποια μελίσσια μας για πολλαπλασιασμό. Σε αυτά λοιπόν είναι καλό να χαράξουμε ένα σχέδιο, ένα προγραμματισμό δηλαδή και θα δούμε θεαματικά αποτελέσματα. Πάμε να το δούμε όμως:
Ξεκινάμε από αρχές Άνοιξης και τροφοδοτούμε διεγερτικά κάποιο μελισσάκι μας που βγήκε δυνατό από το χειμώνα, έτσι ώστε στα τέλη Απριλίου να έχει γίνει δυνατό 20άρι. Δεν είναι δύσκολο, αντίθετα είναι πολύ λογικό. Τότε το «κόβουμε» σε 2 10άρια μελίσσια (μεγάλα δηλαδή, ώστε να έχουν δύναμη και πληθυσμό για να αναπτύσσονται γρήγορα).

Σε 40 ημέρες (μέσα Ιουνίου) αυτά τα 2 10άρια θα έχουν ζητήσει πάτωμα και θα έχουν γίνει δυνατά 20άρια. Τότε τα κόβουμε στη μέση, άρα φτιάχνουμε 4 10άρια μελίσσια.

Σε 40 ημέρες (τέλος Ιουλίου) τα μελίσσια μου θα έχουν γίνει 20άρια και τότε τα κόβω και δημιουργώ 8 10άρια.

Με τον ίδιο τρόπο σε 40 ημέρες (μέσα Σεπτεμβρίου) κάνω τον τελικό διαχωρισμό για τη χρονιά, και αφού τα μελίσσια μου έχουν γίνει ξανά 20άρια, φτιάχνω 16 10άρια μελίσσια τα οποία έχουν καιρό μπροστά τους να μεγαλώσουν κι άλλο μέχρι το χειμώνα, και φυσικά να ξεχειμωνιάσουν μια χαρά!!!

Τι χρειαζόμαστε: Κάθε 3 ημέρες τροφοδοσία 1 κιλό σιρόπι σε κάθε μελίσσι για να αναπτύσσεται γρήγορα. Και σε κάθε διαχωρισμό, να αγοράζουμε μάνες ή να έχουμε έτοιμες γονιμοποιημένες δικές μας, για να τις δίνουμε αμέσως και να συνεχίζεται η γέννα. Η σημαντική διαφορά από κάθε άλλο κόψιμο παραφυάδας είναι πως με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε μόνο 10άρια άρα δυνατά μελίσσια σε κάθε χώρισμα!

Δείτε το σχέδιο που ακολουθεί:




Κείμενο:       www.spaniamelissa.gr
Πηγή φωτό:  www.spaniamelissa.gr