RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Έκλεψαν τις μέλισσες από το ερευνητικό κέντρο για να μην αποδειχθεί η σχέση του θανάτου τους με φυτοφάρμακα!!!

Μία ερευνητική μελέτη 3.3 εκατομμυρίων δολαρίων είχε σαν αντικείμενο τις αιτίες διαταραχής και κατάρρευσης πληθυσμών μέλισσας, το φαινόμενο δηλαδή κατά το οποίο πεθαίνουν μαζικά και μυστηριωδώς, οι μέλισσες. Οι ερευνητές στο Κέντρο Νευροεπιστημών στο Πανεπιστήμιο του Dundee στη Σκωτία, ανέφεραν ότι κλάπηκαν οι τέσσερις κυψέλες με μέλισσες.

«Αυτή η κλοπή θα παρεμποδίσει αναμφίβολα την έρευνα μας και είναι μια πράξη πολύ απογοητευτική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής ερευνητής του έργου Δρ Chris Connolly. 

Οι κλέφτες προφανώς λειτούργησαν γρήγορα και είχαν κάποια γνώση χειρισμού των μελισσών. Ο επικεφαλής ερευνητής δήλωσε ότι «Οι μέλισσες ήταν εκεί όταν έφτασα στην εργασία μου την Κυριακή το πρωί, αλλά ήταν απούσες όταν πήγα να εργαστώ μαζί τους 20 λεπτά αργότερα». Η αστυνομία στην περιοχή ερευνά για τον εντοπισμό δύο ανδρών με ένα λευκό βαν, που εθεάθησαν κοντά στο ερευνητικό κέντρο την ώρα της κλοπής. Ένας από τους άνδρες μάλιστα φορούσε μάσκα μελισσοκόμου. Ο Δρ Connolly περιγράφει τις κλεμμένες μέλισσες ως «πολύ μοναδικές» και επιμένει ότι θα είναι εύκολα αναγνωρίσιμες εάν ανακτηθούν.

Όμως ποιος θα ήθελε να κλέψει τις μέλισσες;
Σε αντίθεση με τις περισσότερες κλοπές μελισσών, αυτή πραγματοποιήθηκε σε πανεπιστήμιο, όχι σε μελισσοκομείο. Θυμηθείτε, οι μέλισσες ήταν μέρος ενός ερευνητικού προγράμματος διερεύνησης διαταραχής και κατάρρευσης αποικίας. Πολλοί επιστήμονες και περιβαλλοντολόγοι έχουν σκεφτεί ότι αυτό το σύνδρομο στις μέλισσες, όπως το «σύνδρομο λευκής-μύτης» στις νυχτερίδες, πλήττει τους επικονιαστές, διότι έρχονται σε στενή επαφή με τα φυτά που ψεκάζονται με φυτοφάρμακα.

 

Ποιος μπορεί να θέλει να εμποδίσει την έρευνα που θα μπορούσε ενδεχομένως να επαληθεύσει τη σύνδεση μεταξύ των τοξικών χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες και μια μυστηριώδη μείωση των πληθυσμών των μελισσών; Είναι πολύ εύκολο λοιπόν να μειωθεί ο κατάλογος των πραγματικών υπόπτων…
(Το συμβάν καταγράφηκε το πρωί της Κυριακής, 8 Μαΐου του 2011).

Μετάφραση:   www.spaniamelissa.gr
Επεξεργασίαwww.spaniamelissa.gr
Πηγή κειμένου: http://www.naturalnews.com
Φωτό:
1    1.  http://www.studyinscotland.org/
2    2.  http://sydex.net/page203992
3    3.  http://www.psu.edu  
4    4. http://nurturing-nature.co.uk/