RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ανακάλυψη για την εξόντωση της Βαρρόα: Ακάρεα που τρώνε τα Ακάρεα!!!

Ενώ υπάρχουν πολλές προτεινόμενες μορφές για βιολογικό έλεγχο της βαρρόα, οι επιστήμονες ερευνούν και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία ένα είδος «επίθεσης» εναντίον της. Χρησιμοποιούν άλλα ακάρεα, που τροφή τους είναι η …βαρρόα!!! Τα αρπακτικά ακάρεα που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της βαρρόα, είναι ένα είδος Stratiolaelaps (Hypoaspis), τα οποία χρησιμοποιούνται για τον βιολογικό έλεγχο στην κηπουρική στο εξωτερικό, πάνω από 15 χρόνια.

Αυτό το αρπακτικό άκαρι, επιτίθεται στα ενήλικα στάδια της βαρρόα. Η ιδέα είναι ότι μπορούν να κρατήσουν τον πληθυσμό της σε χαμηλό επίπεδο, τόσο που δεν επηρεάζουν σημαντικά τον πληθυσμό της κυψέλης. Σε αντίθεση με ορισμένες χημικές ουσίες, τα Stratiolaelaps μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο (ακόμη και κατά τη διάρκεια της συλλογής μελιού), χωρίς να επηρεάζει αρνητικά τις μέλισσες ή τα προϊόντα τους.

Τα αποτελέσματα από τα πρώτα στάδια της δοκιμής της χρήσης Stratiolaelaps έχουν ανακοινωθεί. Η "Niagara Beeway" στο νότιο Οντάριο έχει αναφέρει θετικά αποτελέσματα. Τα αρνητικά στοιχεία είναι πως η επίθεση των Strateolaelaps λειτουργεί μόνο σε ενήλικες μέλισσες (όχι σε προνύμφες, όπου λαμβάνει χώρα η αναπαραγωγή της βαρρόα), είναι ακριβά και εγκαταλείπουν εύκολα την κυψέλη για το φυσικό τους περιβάλλον, που είναι το έδαφος.
Μένει να δούμε αν τελικά θα εφαρμοστεί ευρέως μια τέτοια μέθοδος…

Μετάφραση:   www.spaniamelissa.gr
Επεξεργασίαwww.spaniamelissa.gr
Πηγή κειμένου: http://strathconabeekeepers.blogspot.gr/
Φωτό:
1.   www.strathconabeekeepers.blogspot.gr
2.   https://gr.pinterest.com
3.   http://www.naturalinsectcontrol.com/