RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Τα Κινητά τηλέφωνα επηρεάζουν την υγεία των Ανθρώπων, αλλά ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ και τις Μέλισσες

Οι αποικίες μελισσών ελαττώνονται σε όλη την υδρόγειο. Οι μελισσοκόμοι στην Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σκωτία, την Γερμανία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, όλοι βλέπουν τις κυψέλες τους να εξαφανίζονται σε ανησυχητικό βαθμό. 


«Κατάρρευση αποικίας» είναι όταν οι μέλισσες μιας κυψέλης ξαφνικά εξαφανίζονται, αφήνοντας μόνο βασίλισσες, αυγά και ίσως μερικές εκκολαπτόμενες εργάτριες. Συνήθως υπάρχει προφανής λόγος για την κατάρρευση, όπως ασθένεια ή μια επίθεση αρπακτικού. Ωστόσο, πολλές φορές, δεν φαίνεται να υπάρχει μια τόσο εμφανής απάντηση.

Επιπλέον, πολλοί από τους μελισσοκόμους ανέφεραν ότι άλλες μέλισσες, ζώα ακόμα και κηρόσκωροι, έμειναν μακριά από τις εγκαταλελειμμένες κυψέλες, πράγμα το οποίο είναι ασυνήθιστο. Αυτό από μόνο του, μπορεί να υποδεικνύει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Οι μέλισσες είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ουσιώδη έντομα στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα. Οι περισσότερες από τις καλλιέργειες του κόσμου εξαρτώνται από την επικονίαση της μέλισσας. Είναι ο κύριος επικονιαστής εκατοντάδων ειδών φυτών, ξηρών καρπών, λουλουδιών, λαχανικών και φρούτων. Η σημασία αυτής της ευρείας εξαφάνισης είναι ανησυχητική.

Πιθανοί λόγοι για τους θανάτους πληθυσμών των μελισσών
Δεν υπάρχουν τόσο ακριβείς αιτίες που δικαιολογούν αυτό που συμβαίνει. Οι συνήθεις θεωρίες περιλαμβάνουν ως υπεύθυνα τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, τα φυτοφάρμακα, το άγχος και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

 

Σήμερα όμως, μία από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες είναι ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές υψηλής τεχνολογίας προκαλεί ή συμβάλλει σε αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο. Η θεωρία είναι ότι η ακτινοβολία έρχεται σε επαφή με τα συστήματα πλοήγησης των μελισσών, εμποδίζοντάς τους να βρουν το δρόμο τους πίσω στην κυψέλη, χαρακτηριστικό γνώρισμα των μελισσών.

Και υπάρχουν αντικειμενικές ενδείξεις που το υποστηρίζουν. Γερμανική έρευνα έχει από καιρό δείξει ότι οι μέλισσες αλλάζουν το φυσικό τους πρότυπο συμπεριφοράς κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Επιπλέον, μια μελέτη του Πανεπιστημίου Landau έδειξε ότι οι μέλισσες δεν πάνε πίσω στις κυψέλες τους, όταν τοποθετούνται κινητά τηλέφωνα γύρω από την κυψέλη. Ο Δρ Jochen Kuhn, ο οποίος διεξήγαγε την έρευενα, είπε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι όντως μια πιθανή αιτία.

Κινητά τηλέφωνα και άνθρωποι
Γνωρίζουμε από τεκμηριωμένες έρευνες τι προκαλούν τα κινητά τηλέφωνα στον άνθρωπο. Πώς λοιπόν θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν ένα έντομο σαν την μέλισσα;

Επιγραμματικά:
-Επίσημη φινλανδική μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούνται τα τηλέφωνα για περισσότερα από 10 χρόνια έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν όγκο στον εγκέφαλο από την ίδια πλευρά που τοποθετείται το ακουστικό.
-Σουηδική έρευνα έχει δείξει ότι η ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα σκοτώνουν τα κύτταρα του εγκεφάλου.
-Μελέτες στην Ινδία και στις ΗΠΑ έχουν δείξει ότι οι άνδρες που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα πολύ τακτικά, έχουν μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων.
-Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι ένα νέα σύνδρομο που συναντάται όλο και περισσότερο από τους γιατρούς, που είναι Επαναληπτική Διαταραχή Στελέχους (RSI) του αντίχειρα, λόγω υπερβολικής χρήσης γραπτών μηνυμάτων.

Μετάφραση:   www.spaniamelissa.gr
Επεξεργασίαwww.spaniamelissa.gr
Πηγή κειμένου: http://www.naturalnews.com/
Φωτό:
1.    www.youtube.com/watch?v=z-AXTsEJOtw
2.    http://animalnewyork.com/
3.    www.youtube.com/watch?v=crRfnb07OJE
4.    https://coxshoney.com