RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Βασιλοτροφία με Εμβολιασμό. Γιατί; (Λίγα λόγια)

Για πολλούς μελισσοκόμους αυτή η σκέψη του εμβολιασμού βασιλικών κελιών, ακούγεται σαν εκτέλεση χειρουργικής επέμβασης στον εγκέφαλο ή σαν επιστήμη εκτόξευσης πυραύλων. Τα πλεονεκτήματα της δημιουργίας των δικών σας βασιλισσών είναι πολλά, ενώ υπάρχουν επίσης πολλές μέθοδοι παραγωγής βασιλισσών.

 Το πιο σημαντικό ίσως από όλα, είναι πως το μόσχευμα από δικές σας βασίλισσες, από τα ισχυρότερα μελίσσια, σας επιτρέπει να ελέγχετε τη μελλοντική γενετική των αποικιών σας. Αυτό σας επιτρέπει να παρεμβαίνετε στη δημιουργία, φτιάχνοντας ανθεκτικά μελίσσια σε ασθένειες, πιο υγιή, κάτι το οποίο μπορεί να είναι η πιο σημαντική πτυχή για το μέλλον της μελισσοκομίας.

Η διαδικασία εμβολιασμού, προτείνεται να γίνεται στην πιο δυνατή (μελισσοκομικά) εποχή του χρόνου, δηλαδή εκείνη της Άνοιξης και δευτερευόντως το Φθινόπωρο. Μπορεί φυσικά να διεξαχθεί σε οποιαδήποτε στιγμή ή εποχή, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στο μελισσοκομείο σας. Το μόνο που απαιτείται είναι ένα πλαίσιο για τα νέα κελιά, ένα πλαίσιο γύρης και πολλές παραμάνες μέλισσες. Τα εργαλεία που απαιτούνται είναι ένα εργαλείο εμβολιασμού, πλαστικά κελιά και μια υγρή πετσέτα. Χρήσιμο είναι να υπάρχει ένα δυνατό φως (συνήθως φακός κεφαλής). Οι βασίλισσες προκύπτουν 10-12 ημέρες μετά τη μεταμόσχευση. 

Μόλις πλησιάσει η εποχή της Άνοιξης θα αναφερθούμε εκτενέστερα σε τρόπους εμβολιασμού, αλλά και σε έτοιμα συστήματα βασιλοτροφίας που κυκλοφορούν με μικρό κόστος. Και θα μιλήσουμε για τις διαδικασίες, βήμα προς βήμα.

Μετάφραση:   www.spaniamelissa.gr
Επεξεργασίαwww.spaniamelissa.gr
Πηγή άρθρου: http://strathconabeekeepers.blogspot.gr/
Φωτό: http://strathconabeekeepers.blogspot.gr/
.