RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ένας ΓΑΪΔΑΡΟΣ-μελισσοκόμος είναι ο καλύτερος φίλος του!!!

Μπορεί να φαίνεται παράξενο σε κάποιους, αλλά ο αγρότης, μελισσοκόμος και εφευρέτης Manuel Juraci βρήκε χωρίς ντροπή, έναν ιδανικό συνάδελφο και φίλο. Όπως γνωρίζουν όλοι όσοι ζουν στις θαμνώδεις εκτάσεις της Βραζιλίας της Caatinga, η περιοχή είναι άγονη και αφιλόξενη. Ο Manuel στράφηκε νωρίς προς τη μελισσοκομία ως μέσο επιβίωσης. Και έτσι, κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής του, έχει δημιουργήσει μια απίθανη συνεργασία με ένα ζώο.. τον Boneco, τον γάιδαρό του, τον οποίο παίρνει πάντα μαζί στα μελίσσια φορώντας του μάλιστα ειδική στολή μελισσοκόμου!!! Και αυτό είναι που κάνει όλη τη διαφορά.


Τα τελευταία χρόνια, η συγκομιδή του μελιού έχει αυξηθεί στη μικρή αγροτική πόλη του Manuel. Έτσι υπάρχουν πλέον τριγύρω, 120 μελισσοκόμοι που ήταν μεγαλύτεροι παραγωγοί από αυτόν. Αλλά  χάρη στην εφεύρεση του Manuel (το κοστούμι του γαϊδάρου - μελισσοκόμου που κρατά το συνεργάτη του ασφαλή από τα τσιμπήματα), έχει κάνει τον Manuel τον πιο γνωστό μελισσοκόμο της περιοχής.
Μαζί το ζευγάρι είναι σε θέση να φέρει πια μεγαλύτερες ποσότητες μελιού στην αγορά και το μέλι τους γίνεται ανάρπαστο. Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι Manuel και ο γάιδαρος Boneco, έχουν τραβήξει την προσοχή του Συνδέσμου Παραγωγών Μελιού που ελπίζει ότι θα κάνει έθιμο τα κοστούμια για τα ζώα τους.

«Δεν έχει να κάνει με την αποδοχή των άλλων…», λέει ο Manuel, «…αλλά ο Boneco είναι ένας πιστός φίλος».

Μετάφραση:  www.spaniamelissa.gr