RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Μέλισσες εκπαιδεύονται για να παράγουν ΜΕΛΙ από τη ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ;

Ένας Γάλλος με το ψευδώνυμο «Νίκολας, ο εκπαιδευτής μελισσών» ισχυρίζεται ότι παράγει ένα ιδιαίτερα μεθυστικό μέλι από τα άνθη φυτών-ζιζανίων. Έχει λοιπόν εκπαιδεύσει μια κυψέλη για την παραγωγή μελιού από φυτά κάνναβης. Έχει επίσης δημιουργήσει ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται πως οι μέλισσες του κάνουν πραγματικό γλέντι με τα λουλούδια της μαριχουάνας.


Ο Νίκολας φέρεται να έχει περάσει πολλά χρόνια προσπαθώντας να συνδυάσει την αγάπη του για αυτό το φυτό-ζιζάνιο και τη μελισσοκομία, ώσπου τελικά συλλαμβάνει την ιδέα να αφιερώσει ένα στρατό μελισσών στην εκμετάλλευση του. Ο μελισσοκόμος έχει σχεδόν 10.000 οπαδούς στο Facebook, ενώ το βίντεο των μελισσών του έχει προβληθεί πάνω από 9.000.000 φορές.


Παρά το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι έχουν αμφιβολίες για τους ισχυρισμούς του, ειδικοί μας είπαν ότι είναι εύλογο πως οι μέλισσες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν «μεθυστικό» μέλι. Ο ίδιος ο Γάλλος μελισσοκόμος, έχει αναφερθεί σ΄ αυτό λέγοντας:
«Οι μέλισσες που παράγουν το μέλι κάνναβης δεν επηρεάζονται από τα κανναβινοειδή, επειδή δεν διαθέτουν ενδοκανναβινοειδές σύστημα» είπε σε μια ιστοσελίδα ειδήσεων κάνναβης.

Ο Νίκολας έχει εργαστεί πολύ σκληρά, όπως ισχυρίζεται, για να διδάξει τις μέλισσες του να συλλέξουν αυτό το γλυκό μέλι, που οι άνθρωποι δεν θα ήθελαν πάνω στη φρυγανιά τους το πρωί.

«Έχω εκπαιδεύσει τις μέλισσες να κάνουν πολλά πράγματα, όπως τη συλλογή ζάχαρης από φρούτα, αντί να χρησιμοποιούν τα λουλούδια», πρόσθεσε. «…Ο στόχος για μένα ήταν αρχικά να χρησιμοποιήσω τις μέλισσες για να αποκτήσω αυτήν την ρητίνη». Για την παραγωγή του μελιού κάνναβης ισχυρίστηκε πως οι μέλισσες το συλλέγουν κανονικά και στη συνέχεια το φέρνουν πίσω στην κυψέλη, όπου γίνεται η επεξεργασία όπως και στο φυσιολογικό νέκταρ λουλουδιών. Ο ίδιος ο Νίκολας ισχυρίστηκε για τον εαυτό του, πως έχει να καπνίσει κάνναβη από τότε που ήταν έφηβος.

«Ότι περνά μέσα από το σώμα της μέλισσας είναι βελτιωμένο» έγραψε μια ιστοσελίδα που ασχολήθηκε με αυτή την περίπτωση, όμως  αρκετοί σχολιαστές έχουν μεγάλες αμφιβολίες σχετικά με τους ισχυρισμούς του ιδιαίτερου αυτού μελισσοκόμου.
«Οι μέλισσες ρουφάνε το νέκταρ, δεν είναι όπως η γύρη» ένα άτομο έγραψε στο Facebook. «Θα το πιπιλίζουν μέχρι το νέκταρ να μετατραπεί σε μέλι».

Ζητήσαμε από την Bumblebee Conservation Trust να πάρει θέση και να μας απαντήσει αν οι αξιώσεις του Γάλλου μελισσοκόμου για το μέλι κάνναβης ήταν αλήθεια.

Ο υπεύθυνος πληροφοριών Darryl Cox, δήλωσε: «Οι μέλισσες θα μπορούσαν να συλλέξουν τη γύρη κάνναβης, η οποία ενδεχομένως θα ήταν μεθυστική. Έχοντας δει το βίντεο, φαίνεται πως οι μέλισσες αναζητούν επίσης τροφή νέκταρ, που περιέχει πολλούς δευτερογενείς μεταβολιτές, όχι μόνο τη ζάχαρη, και θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι μεθυστική». Ανέφερε επίσης «…Υπάρχει μέλι που παράγεται από μέλισσες σε ροδόδεντρα στην Άπω Ανατολή και είναι γνωστό στους ντόπιους ως το τρελό μέλι, καθώς είναι τοξικό για τον άνθρωπο».

Τέλος είπε ότι τα φυτά κάνναβης, χρησιμοποιούν γύρη να αναπαραχθούν με παρόμοιο τρόπο όπως άλλα φυτά-ζιζάνια, όπως η τσουκνίδα. Αυτή η γύρη συχνά απομακρύνεται από τις εμπορικές μορφές του μελιού.

Ο Tim Lovett, διευθυντής δημοσίων σχέσεων στο Σύνδεσμο Βρετανών Μελισσοκόμων, μας είπε ότι ήταν δυνατό να εκπαιδευτούν μέλισσες να ψάξουν για ορισμένες ενώσεις. Ο ίδιος έχει επισκεφτεί ένα επιστημονικό εργαστήριο, όπου οι μέλισσες είχαν εκπαιδευτεί στο να βγάζουν τη γλώσσα τους έξω, όταν εντοπίζουν εκρηκτικά. Μάλιστα διευκρίνισε: «Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τον αμερικανικό στρατό, στον οποίο συζητούν για την τοποθέτηση κυψελών μελισσών στα αεροδρόμια».


Είπε επίσης: «Πιστεύω ότι αν, για παράδειγμα, εκχύλισμα κάνναβης τίθεται σε σιρόπι και τρέφονται με αυτό οι μέλισσες, θα μπορούσαν απλώς να ξεγελαστούν και να αρχίσουν να ψάχνουν για αυτό».

Ίσως τελικά το να αλείψεις αυτό το μέλι στη φρυγανιά, θα μπορούσε να οδηγήσει σε «μια ευχάριστη εμπειρία»
Μετάφραση:   www.spaniamelissa.gr
Επεξεργασία: www.spaniamelissa.gr
Πηγή κειμένου: http://www.mirror.co.uk
Πηγή φωτό: http://www.mirror.co.uk