RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Πώς θα χτίσουν γρήγορα οι μέλισσες τις κηρήθρες τους; (ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ)

Οι μέλισσες κτίζουν κηρήθρες κυρίως την Άνοιξη, όταν εκτρέφουν εντατικά γόνο και ο χώρος τους είναι περιορισμένος. Τοποθετήστε τις άκτιστες κηρήθρες ανάμεσα στο τελευταίο πλαίσιο γόνου και γύρης. Η τροφοδότηση την Άνοιξη δεν είναι απαραίτητη αλλά βοηθά. Εάν θέλετε να κτίσετε κηρήθρες το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο, φροντίστε ώστε οι μέλισσες 

να καλύπτουν τα πλαίσια (σφικτά μελίσσια), στην ανάγκη αφαιρέστε τα επιπλέον πλαίσια, τοποθετείστε το πλαίσιο με την άδεια κηρήθρα  πάλι ανάμεσα στο γόνο και τη γύρη και δώστε καθημερινά  σιρόπι.

Υπάρχει και η μέθοδος ταυτόχρονης παραγωγής μεγάλου αριθμού κηρηθρών από ένα μελίσσι. Τοποθετείστε μια άδεια, καθαρή κυψέλη δίπλα από ένα δυνατό μελίσσι. Στην μέση της άδειας κυψέλης τοποθετείστε ένα πλαίσιο με γόνο και παραδίπλα 5-6 πλαίσια με φύλλα κηρήθρας. Τινάξτε όλο τα πλαίσια πληθυσμού από το δυνατό μελίσσι στην άδεια κυψέλη και τροφοδοτείστε καθημερινά με σιρόπι. 
Σε διάστημα μιας εβδομάδας το μελίσσι αυτό θα κτίσει κατάλευκες κηρήθρες και  ο γόνος του θα είναι συμπαγής   από μια άκρη του πλαισίου μέχρι την άλλη. Το μελίσσι αυτό θα αντιμετωπίσει γρήγορα το σοκ της αιφνίδιας αλλαγής φωλιάς και θα ξεπεράσει γρήγορα τα άλλα μελίσσια σε γόνο, πληθυσμό και απόδοση.