RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ στις ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ των κυψελών μας

Το καλοκαίρι, όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες η παρουσία σφραγισμένων και ασφράγιστων κηρηθρών με μέλι δημιουργούν προβλήματα στα δυνατά μελίσσια όταν αυτά μεταφέρονται. Γνωρίζετε το λόγο; Ο περιορισμός των μελισσών στην κυψέλη προκαλεί έντονη ανησυχία, διαρκή κίνηση των μελισσών και κατανάλωση μελιού. Αυτό οδηγεί σε αύξηση της θερμοκρασίας του χώρου που όταν ξεπεράσει 

τους 47ο C έχει σαν αποτέλεσμα να μαλακώσουν οι κηρήθρες οι οποίες δεν μπορούν να συγκρατήσουν το βάρος του μελιού. Το μέλι στις υψηλές αυτές θερμοκρασίες γίνεται λεπτόρρευστο και καθώς ελευθερώνεται από τις κηρήθρες πνίγει τις μέλισσες.
Ο κίνδυνος είναι επίσης μεγάλος όταν το μέλι είναι ημιώριμο. Με τα τραντάγματα του αυτοκινήτου το μέλι αυτό εκτινάσσεται και περιλούει τις μέλισσες οι οποίες κολλούν η μια στην άλλη και πεθαίνουν.

Εάν γίνει τρύγος πριν την μεταφορά πρέπει η μεταφορά να καθυστερήσει για 2-3 ημέρες ώστε να προλάβουν οι μέλισσες να γλείψουν τις τρυγημένες κηρήθρες.



πηγή:  http://beelab.agro.auth.gr/