RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

KUFA KUPONA σημαίνει κυριολεκτικά: Διακινδυνεύοντας τα πάντα!!!

KUFA KUPONA σημαίνει κυριολεκτικά: διακινδυνεύοντας τα πάντα. Το «Εντορόις» είναι μια κοινότητα ημι-νομάδων βοσκών, οι οποίοι κερδίζουν τα προς το ζην μέσα από την εκτροφή των ζώων και τη μελισσοκομία, διαβιώνοντας στο Μπαρίνγκο της Κένυας. Είναι μια κοινότητα που έχει κολλήσει στις ρίζες του και χρησιμοποιεί τις παραδοσιακές μεθόδους στη μελισσοκομία και τη συγκομιδή του μελιού.

 Οι κυψέλες που κατασκευάζουν είναι από κορμούς δέντρων που τους επεξεργάζονται με πρωτόγονα μέσα και ύστερα τους τοποθετούν σε ένα μόνο είδος δέντρου, που ονομάζουν «Μκούγιου» επειδή πιστεύουν ότι μόνο εκεί θα αναπτυχθεί το μελίσσι.

Η συγκομιδή γίνεται τη νύχτα. Οι άντρες (επειδή μόνο άντρες επιτρέπει η παράδοση τους) πριν φτάσουν στον τόπο του τρύγου, πλένονται σε έναν ποταμό ώστε να αφαιρέσουν όποια μυρωδιά υπάρχει στο σώμα τους και μπορεί να εξαγριώσει τις μέλισσες. Έπειτα πηγαίνουν μπροστά στις «κυψέλες» που διατηρούν πάνω σε δέντρα και βγάζοντας όλα τα ρούχα τους, ξεκινούν. Όπως καταλαβαίνετε τα τσιμπήματα που δέχονται είναι αμέτρητα. Παρ όλα αυτά, οι ίδιοι δεν ενοχλούνται επειδή ξέρουν ότι τα τσιμπήματα της μέλισσας και το δηλητήριο έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε όλη τη διαδικασία μέσα σε λίγα λεπτά. Έτσι ακριβώς μεταδόθηκε στη γλώσσα Σουαχίλι, σε τηλεοπτικό δελτίο, στην τηλεόραση της Κένυας.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο:

 

Μετάφραση:   www.spaniamelissa.gr
Επεξεργασίαwww.spaniamelissa.gr
Πηγή άρθρου: www.youtube.com/watch?v=ExG3qGOuKAo#t=204.79444
Φωτό:  www.youtube.com/watch?v=ExG3qGOuKAo#t=204.79444