RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Μέλισσες ΧΩΡΙΣ κεντρί!!! Οι πιο εύκολες μέλισσες στους χειρισμούς. Πού υπάρχουν και πώς πωλούνται

Οι «άκεντρες» μέλισσες είναι τροπικά είδη που εμφανίζονται μόνο στα θερμότερα μέρη της Αυστραλίας. Μια κυψέλη με μέλισσες Αυστραλίας χωρίς κεντρί, είναι μια θαυμάσια ιδέα, αν είστε ένας κηπουρός, παραγωγός μικρής σοδειάς ή απλά λάτρης της άγριας μέλισσας. Αυτό το είδος της μέλισσας, θα σας βοηθήσει στη γονιμοποίηση των φυτών σας, θα σας προμηθεύσει με το μοναδικής γεύσης μέλι τους. Οι «άκεντρες» μέλισσες της Αυστραλίας, έχουν ενδιαφέρουσα κοινωνική συμπεριφορά, όπως και οι υπόλοιπες εμπορικές μέλισσες, αλλά επειδή είναι χωρίς κεντρί, είναι πιο εύκολες στους χειρισμούς.


Φυσικά οι άκεντρες μέλισσες είναι πιο ευαίσθητες από τις συνηθισμένες μέλισσες που γνωρίζουμε. Όχι μόνο επειδή δεν μπορούν να υπερασπιστούν τους εχθρούς τους λόγω έλλειψης κεντριού, αλλά είναι και εκ φύσης ευαίσθητες, αφού ακόμη και σε έμπειρα χέρια, περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού μιας φωλιάς μπορεί να πεθάνει από τη μεταφορά και μόνο σε ένα άλλο κουτί.

Οι άκεντρες μέλισσες μπορούν να υπερασπιστούν τη φωλιά τους από έντομα ή αρπακτικά, μόνο με τη σφράγιση ασφαλείας όλων των ανοιγμάτων στη φωλιά (εκτός από την είσοδο)  με κερί και πρόπολη. Αυτές οι άμυνες μπορεί να σπάσουν όταν η φωλιά αφαιρείται από το δένδρο. Μία κατεστραμμένη φωλιά μπορεί να προσβληθεί σοβαρά από τα μυρμήγκια ή άλλες μέλισσες. Οποιεσδήποτε ρωγμές θα πρέπει άμεσα να σφραγιστούν με υλικά όπως κολλητική ταινία ή εμπορικό κερί μέλισσας.


Πώς και από πού θα αγοράσει κανείς Αυστραλιανές άκεντρες μέλισσες; Αρκεί να επισκεφτεί την παρακάτω σελίδα και θα βρει πάρα πολλούς προμηθευτές. 
σπάνια Μέλισσα ΔΕΝ προτρέπει κανέναν Έλληνα μελισσοκόμο να αγοράσει Αυστραλιανές ή άλλες εισαγόμενες μέλισσες, προκειμένου να διατηρηθεί η γενετική κληρονομιά στις φυλές των μελισσών που υπάρχουν στον Ελληνικό χώρο)


Κείμενο: www.spaniamelissa.gr
Φωτό:  www.nativebees.com.au