RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ακραία απογοήτευση σε «στημένη» απόφαση για τις μέλισσες

Και ενώ υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι οι μέλισσες και άλλα έντομα έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά από νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα, η δικαιοσύνη δείχνει αξιοπιστία στη βιομηχανία φυτοφαρμάκων. Η άρνηση του Ανώτατου Δικαστηρίου να επιτρέψει την εφαρμογή του δικαστικού ελέγχου είναι εξαιρετικά απογοητευτική. 

Ο δικαστικός έλεγχος θα κατέληγε στην απόφαση να απαγορευτούν όσα φυτοφάρμακα βλάπτουν τη μέλισσα και χρησιμοποιούνται σε ορισμένα μέρη της Αγγλίας το φθινόπωρο.


Τα επικίνδυνα φυτοφάρμακα είναι 2 νεονικοτινοειδή, που χρησιμοποιούνται σε σπόρους ελαιοκράμβης. Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αφορά τη νομική διαδικασία που περιβάλλει την απόφαση της κυβέρνησης τον Ιούλιο του περασμένου έτους, για το αν οι βιομηχανίες πληρούσαν τα κριτήρια για την χρήση του απαγορευμένου φυτοφαρμάκου όπως καθορίζονται στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Η απόφαση δεν λαμβάνει υπόψη τις σαφείς και αυξανόμενες ενδείξεις ότι τα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα είναι μια σημαντική απειλή για τις μέλισσες και άλλους επικονιαστές.

Αντιδρώντας στην απόφαση, η δράση «Φίλοι της Γης» μέσω του εκπροσώπου Ντέιβ Τιμς, ανακοινώνει: «Πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή είναι εσφαλμένη, αγνοεί σημαντικά γεγονότα και δίνει πολύ μεγάλη αξιοπιστία στα στοιχεία που προσκομίζουν οι βιομηχανίες φυτοφαρμάκων, για τη χρήση των προϊόντων τους». Οι «Φίλοι της Γης» αποκαλύπτουν θεμελιώδεις αδυναμίες στη διαδικασία λήψης της απόφασης και αποφάσισαν να οδηγηθούν στο Εφετείο.

Μετάφραση:   www.spaniamelissa.gr
Επεξεργασίαwww.spaniamelissa.gr
Πηγή άρθρου: https://www.foe.co.uk
Φωτό:  https://www.foe.co.uk