RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Τι είναι το HFCS, τι είναι το HMF και πόσο επηρεάζει τη μέλισσα και τον άνθρωπο. Τι πρέπει να κάνουμε;

Το HFCS, είναι ένα επεξεργασμένο υγρό, μια γλυκαντική ουσία που χρησιμοποιείται σε ανησυχητικά μεγάλες ποσότητες σε όλη την παγκόσμια προσφορά τροφίμων. Η ονομασία του σημαίνει High Fructose Corn Syrup, δηλαδή στα Ελληνικά: «σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης». Μπορείτε να το βρείτε σε όχι μόνο αναψυκτικά, αλλά σε σάλτσα πίτσας, σε σάλτσες για σαλάτες, ακόμη και στο ψωμί ολικής αλέσεως. Είναι σε δημητριακά πρωινού, μπάρες, σε πολλά φαγητά, στο φυστικοβούτυρο, την κέτσαπ και σε άλλα χίλια προϊόντα. Οι λόγοι που υπάρχει σε τόσα πολλά τρόφιμα: 1) Είναι γλυκό. 2) Είναι φθηνό.


 

Για τους ίδιους λόγους, το «υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού» υπάρχει σε μελισσοτροφές και τροφοδοτείται σε μέλισσες. Τους παρέχει τις θερμίδες της ζάχαρης για να παραμείνουν ενεργές χωρίς να είναι τεράστιο το κόστος. Γι αυτό το HFCS έχει χρησιμοποιηθεί για δεκαετίες ως πηγή τροφής για τις μέλισσες. Αλλά αυτή η πηγή τροφής μπορεί στην πραγματικότητα, να δηλητηριάζει τις μέλισσες. Ας δούμε πώς:

Οι ερευνητές της USDA ανακάλυψαν ότι όταν το HFCS θερμαίνεται, σχηματίζει την γνωστή μας HMF (υδροξυμεθυλοφουρφουράλη), μια χημική ουσία που μπορεί να σκοτώσει τις μέλισσες, αλλά τελικά και τον άνθρωπο. Η παραγωγή HMF κατά το μαγείρεμα αυξήθηκε παράλληλα με τις θερμοκρασίες στις οποίες εκτέθηκε το HFCS. Για να το θέσω απλά, όταν μαγειρεύετε το HFCS, θα μολυνθεί με HMF. Και σύμφωνα με την έρευνα, τα επίπεδα της HMF "αυξάνονται δραματικά", όταν οι θερμοκρασίες έφτασαν πάνω από 48,8 βαθμούς Κελσίου (η οποία δεν είναι πολύ ζεστή).
Το αποτέλεσμα είναι ότι η HMF θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι μέλισσες πεθαίνουν. Το να σιτίζετε λοιπόν με μια χημική μολυσματική ουσία τις μέλισσες σας, δεν ακούγεται σαν ένας καλός τρόπος για να υποστηρίξετε τη μακροπρόθεσμη υγεία τους.

Είναι η HMF τοξική για τον άνθρωπο;
Αν σκοτώνει τις μέλισσες, θα μπορούσε να βλάψει τον εγκέφαλο των παιδιών; Θα μπορούσε να διαταράξει την κανονική νευρολογική λειτουργία στο ανθρώπινο σώμα; Και αν ναι, θα μπορούσε αυτό να βοηθήσει να εξηγήσει γιατί τόσο πολλή έρευνα συνδέει το HFCS με τον διαβήτη και την παχυσαρκία;
Οι ερευνητές από τη συγκεκριμένη μελέτη δήλωσαν ότι:
1) Η HMF έχει συνδεθεί με την βλάβη του DNA σε ανθρώπους.
2) Όταν η HMF αναλύεται στο ανθρώπινο σώμα, αυτό διασπάται σε ουσίες που μπορεί να είναι ακόμα πιο επιβλαβείς από την ίδιο την HMF. (Παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο η ασπαρτάμη διασπάται σε φορμαλδεΰδη, μυρμηκικό οξύ και άλλα δυνητικά επιβλαβών χημικών ουσιών.)
Αυτές είναι αποκαλύψεις βόμβα για τους πιθανούς κινδύνους της υψηλής περιεκτικότητας στη φρουκτόζη από σιρόπι καλαμποκιού. Και φυσικά δεν υπάρχει αυτό που λέγεται «ψυχρής επεξεργασίας HFCS». Έχει πάντα εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Και στη συνέχεια, τη στιγμή που θα προστεθεί στα βιομηχανοποιημένα είδη διατροφής, μαγειρεύεται και πάλι! Αυτό το δεύτερο μαγείρεμα θα μπορούσε θεωρητικά να δημιουργήσει ακόμα πιο μεγάλη συγκέντρωση HMF, μολύνουν περαιτέρω τα τρόφιμα με δυνητικά επικίνδυνες χημικές ουσίες.
Όταν τρώτε τροφές με HFCS, καταναλώνετε μια χημική ουσία που καταστρέφει την ενδοκυτταρική επικοινωνία, προκαλώντας διαταραχές που, αν συνεχιστούν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, εκφράζονται ως ασθένειες όπως ο «διαβήτης» ή «παχυσαρκία».

Πως να προστατεύσετε τον εαυτό σας
Υπάρχουν δύο τρόποι για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από όλα αυτά:
1) Μην τρώτε (ή πίνετε) «υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού». Αυτό είναι φαινομενικά ο ευκολότερος τρόπος για να αποφευχθεί ο πιθανός κίνδυνος, αλλά αυτό απαιτεί ένα επίπεδο επαγρύπνησης με την ανάγνωση των ετικετών των τροφίμων. Το HFCS βρίσκεται σε πολλά προϊόντα που ποτέ δεν θα υποψιαστείτε, οπότε πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά.
2) Μην τρώτε μαγειρεμένα, επεξεργασμένα τρόφιμα. Βάλτε περισσότερα ωμά τρόφιμα στη διατροφή σας και μειώστε σημαντικά την κατανάλωση εργοστασακών τροφίμων.

Όσο πιο γρήγορα αποβάλλουμε το HFCS από τη διατροφή τόσο των ανθρώπων όσο και των μελισσών, τόσο θα είμαστε όλοι καλύτερα σε μακροπρόθεσμη βάση. 

Μετάφραση:   www.spaniamelissa.gr
Επεξεργασίαwww.spaniamelissa.gr
Πηγή άρθρου http://www.naturalnews.com/
Φωτό:
1.    http://www.centreofthepsyclone.com/
2.    http://dinoeatslifestyle.com/
3.    http://www.naturalnews.com/
4.    www.wur.nl
5.    www.sciencedaily.com