
Για τους ίδιους λόγους, το «υψηλής
φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού» υπάρχει σε μελισσοτροφές και τροφοδοτείται σε
μέλισσες. Τους παρέχει τις θερμίδες της ζάχαρης για να παραμείνουν ενεργές
χωρίς να είναι τεράστιο το κόστος. Γι αυτό το HFCS έχει χρησιμοποιηθεί για
δεκαετίες ως πηγή τροφής για τις μέλισσες. Αλλά αυτή η πηγή τροφής μπορεί στην
πραγματικότητα, να δηλητηριάζει τις μέλισσες. Ας δούμε πώς:

Το αποτέλεσμα είναι ότι η HMF θα
μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι μέλισσες πεθαίνουν. Το
να σιτίζετε λοιπόν με μια χημική μολυσματική ουσία τις μέλισσες σας, δεν
ακούγεται σαν ένας καλός τρόπος για να υποστηρίξετε τη μακροπρόθεσμη υγεία
τους.
Είναι η
HMF τοξική για τον άνθρωπο;

Οι ερευνητές από τη συγκεκριμένη
μελέτη δήλωσαν ότι:
1) Η HMF έχει συνδεθεί με την βλάβη
του DNA σε ανθρώπους.
2) Όταν η HMF αναλύεται στο ανθρώπινο
σώμα, αυτό διασπάται σε ουσίες που μπορεί να είναι ακόμα πιο επιβλαβείς από την
ίδιο την HMF. (Παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο η ασπαρτάμη διασπάται σε
φορμαλδεΰδη, μυρμηκικό οξύ και άλλα δυνητικά επιβλαβών χημικών ουσιών.)
Αυτές είναι αποκαλύψεις βόμβα για τους
πιθανούς κινδύνους της υψηλής περιεκτικότητας στη φρουκτόζη από σιρόπι
καλαμποκιού. Και φυσικά δεν υπάρχει αυτό που λέγεται «ψυχρής επεξεργασίας HFCS».
Έχει πάντα εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Και
στη συνέχεια, τη στιγμή που θα προστεθεί στα βιομηχανοποιημένα είδη διατροφής, μαγειρεύεται
και πάλι! Αυτό το δεύτερο μαγείρεμα θα μπορούσε θεωρητικά να δημιουργήσει ακόμα
πιο μεγάλη συγκέντρωση HMF, μολύνουν περαιτέρω τα τρόφιμα με δυνητικά
επικίνδυνες χημικές ουσίες.
Όταν τρώτε τροφές με HFCS, καταναλώνετε
μια χημική ουσία που καταστρέφει την ενδοκυτταρική επικοινωνία, προκαλώντας διαταραχές
που, αν συνεχιστούν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, εκφράζονται ως
ασθένειες όπως ο «διαβήτης» ή «παχυσαρκία».
Πως να
προστατεύσετε τον εαυτό σας
1) Μην τρώτε (ή πίνετε) «υψηλής
φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού». Αυτό είναι φαινομενικά ο ευκολότερος τρόπος για
να αποφευχθεί ο πιθανός κίνδυνος, αλλά αυτό απαιτεί ένα επίπεδο επαγρύπνησης με
την ανάγνωση των ετικετών των τροφίμων. Το HFCS βρίσκεται σε πολλά προϊόντα που
ποτέ δεν θα υποψιαστείτε, οπότε πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά.
2) Μην τρώτε μαγειρεμένα,
επεξεργασμένα τρόφιμα. Βάλτε περισσότερα ωμά τρόφιμα στη διατροφή σας και μειώστε
σημαντικά την κατανάλωση εργοστασακών τροφίμων.
Όσο πιο
γρήγορα αποβάλλουμε το HFCS από τη διατροφή τόσο των ανθρώπων όσο και των
μελισσών, τόσο θα είμαστε όλοι καλύτερα σε μακροπρόθεσμη βάση.
Μετάφραση:
www.spaniamelissa.gr
Επεξεργασία: www.spaniamelissa.gr
Πηγή άρθρου http://www.naturalnews.com/
Φωτό:
1. http://www.centreofthepsyclone.com/
2. http://dinoeatslifestyle.com/
3. http://www.naturalnews.com/
4. www.wur.nl
5. www.sciencedaily.com