RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Κορυφαίο γερμανικό σούπερ μάρκετ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ προϊόντα νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων που συνδέονται με θανάτους μελισσών

Η Γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Aldi, έχει γίνει η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία λιανικής πώλησης στην οποία ισχύει η απαγόρευση των φυτοφαρμάκων που είναι τοξικά για τις μέλισσες, συμπεριλαμβανομένων των νεονικοτινοειδών, όπως «imidacloprid», «clothianidin» και «thiamethoxam». Όλοι οι προμηθευτές των προϊόντων που πωλούνται στα καταστήματα της Aldi σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ οφείλουν να μην χρησιμοποιούν αυτά τα φυτοφάρμακα κατά την παραγωγή.

Η ανακοίνωση έγινε την 1η Ιανουαρίου, και ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα για το νέο έτος. Έτσι οι προμηθευτές αναγκάζονται να συμμορφωθούν με τη νέα πολιτική, όσο γρηγορότερα μπορούν. Η απόφαση έρχεται μετά από μεγάλη δημόσια πίεση, και συμπίπτει με την απόφαση των γερμανικών εταιρειών για την απαγόρευση παραγωγής του χημικού ζιζανιοκτόνου «glyphosate».

Οι επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων στις μέλισσεςΣύμφωνα με δελτίο τύπου της Greenpeace, υπάρχουν διάφορα τοξικά φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται σε πολλά προϊόντα τροφίμων που τρώμε μέσα στην ημέρα. Το μαρούλι, τα χόρτα, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο, το κουνουπίδι, τα πράσα, τα μπιζέλια και η ντομάτα, είναι μεταξύ μερικών από τα κοινά λαχανικά που έχουν ψεκαστεί με φυτοφάρμακα κατά την παραγωγή τους.

Φυτοφάρμακα, όπως thiamethoxam, chlorpyrifos, cypermethrin και deltamethrin είναι εξαιρετικά τοξικά για τις μέλισσες, που έχουν αντίκτυπο στην ικανότητά τους να αναπαράγονται, και βλάπτουν τα επίπεδα του πληθυσμού σε βάθος χρόνου. Αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ικανότητα των μελισσών να γονιμοποιούν τα φυτά και να βρουν τροφή.

 Πρόσφατα, η αμερικανική Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) κυκλοφόρησε μια αξιολόγηση για τα φυτοφάρμακα και διαπίστωσε ότι τα υπολείμματα των διαφόρων παρασιτοκτόνων έχουν βρεθεί σε περιοχές όπου οι πληθυσμοί μελισσών μειώνονται, λόγω της παρατεταμένης έκθεσης σε δηλητηριασμένη γύρη και νέκταρ.

Μέχρι σήμερα, τα αιτήματα από πολλές περιβαλλοντικές ομάδες προς τους κρατικούς φορείς των ΗΠΑ, ώστε να απαγορεύσουν αυτά τα φυτοφάρμακα δεν δικαιώθηκαν. Αλλά λαμβάνοντας την πρωτοβουλία τόσο μεγάλες αλυσίδες όπως η Aldi, ίσως να παρακινήσουν κι άλλους μεγάλους λιανοπωλητές, για να αρχίσουν να εξετάζουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πρακτικών τους, και να αναγκάσουν τους προμηθευτές τους να κάνουν το ίδιο.

Μετάφραση:   www.spaniamelissa.gr
Επεξεργασίαwww.spaniamelissa.gr
Πηγή κειμένου: www.naturalnews.com/

Πηγή φωτό
1.      http://owensboroliving.com/
2.      www.naturalnews.com/
3.      http://veganheath.info/
4.      www.sciencedaily.com
5.      http://www.forbes.com/