RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016

Συνταγή: Φτιάχνουμε ωραίες Χριστουγεννιάτικες ΔΙΠΛΕΣ!!!

Τι πιο απαραίτητο από τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά! Ίσως τα πιο γευστικά όλης της χρονιάς, αφού συνοδεύονται με την αγάπη και την ομορφιά των Άγιων ημερών!!! Και ευτυχώς ή δυστυχώς για εμάς που πρέπει να κάνουμε δίαιτα, είναι πάρα πολλά και διαφορετικά σε γεύση και απόλαυση. Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσουμε τα υλικά και την εκτέλεση μιας παραδοσιακής Χριστουγεννιάτικης συνταγής για να φτιάξουμε …δίπλες!!! Όμορφες, τραγανές και με μπόλικο μέλι από πάνω!!! Το μέλι μας!!!


Συστατικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά
1 πρέζα αλάτι
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
αρκετό σπορέλαιο για τηγάνισμα

Για σερβίρισμα
μέλι
κανέλα
σουσάμι
καρύδια

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ανακατεύουμε τα υλικά για την ζύμη σε ένα μπόλ με ένα πιρούνι (αλεύρι, αυγά, αλάτι, ελαιόλαδο, ζάχαρη), στην συνέχεια ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μέχρι να σφίξει η ζύμη μας και να ομογενοποιηθεί.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 5 μπαλάκια, τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο από 2-12 ώρες (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα).
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, αλευρώνουμε συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάγκο, εδώ θέλει αρκετή υπομονή καθώς το ζυμάρι μας στα πρώτα 2 λεπτά θα δυσκολεύεται πολύ να ανοίξει, αλλά όσο δουλεύουμε με τον πλάστη το ζυμάρι μας τόσο θα μαλακώνει και στο τέλος θα ανοίγει πολύ εύκολα. Πρέπει να βγει περίπου 60Χ60εκ. το κάθε ζυμαράκι.
Κόβουμε την ζύμη σε ορθογώνια και μετά τη στριφογυρίζουμε για να τους δώσουμε το σχήμα που θέλουμε.

Τηγανίζουμε σε αρκετό σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή μέχρι να πάρουν ώραιο χρυσαφένιο χρώμα για περίπου 1 λεπτό, προσέχοντας να βάζουμε λίγες κάθε φορά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και βάζουμε τις δίπλες μας σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. 
Σερβίρουμε με μέλι, κανέλα, σουσάμι και καρύδια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Κείμενο εισαγωγής: www.spaniamelissa.gr
Πηγή άρθρου: http://akispetretzikis.com
Φωτό: http://www.ediva.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.