RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Τι συμβαίνει με τις Μέλισσες τη διάρκεια του χειμώνα;

Έχετε αναρωτηθεί τι συμβαίνει με τις μέλισσες μετά το κουραστικό καλοκαίρι; Το σίγουρο είναι πως αξίζουν μια περίοδο ξεκούρασης! Κατά τους θερινούς μήνες και τις αρχές του φθινοπώρου, οι μέλισσες συλλέγουν συνήθως αρκετό μέλι και γύρη για να τις συντηρήσει κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Ο μελισσοκόμος πρέπει με φειδώ να τρυγήσει το μέλι, έτσι ώστε να περισσέψει αρκετό για τις μέλισσες του. Είναι ανάγκη λοιπόν να αφήσουμε αρκετό μέλι και γύρη στην κυψέλη για τις μέλισσες για να τις κρατήσει ισχυρές κατά τη διάρκεια του χειμώνα.


Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι οι μέλισσες αδρανοποιούνται κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, αλλά στην ουσία κάνουν κάτι πιο συναρπαστικό κατά την ψυχρή περίοδο. Κύριος σκοπός τους για το χειμώνα είναι να αναλάβουν τη φροντίδα της βασίλισσας, ώστε να μπορεί εκ νέου να μεγαλώσει το σμήνος την άνοιξη και να διαιωνίσει το είδος. Στα τέλη του φθινοπώρου, όταν τα πλαίσια έχουν μέλι για το χειμώνα, αφήνουν τους κηφήνες έξω από την κυψέλη για να πεθάνουν. Δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να τροφοδοτήσουν επιπλέον στόματα και η βασίλισσα δεν τους χρειάζεται για ζευγάρωμα αυτή την περίοδο.


 Οι μέλισσες σταματούν να πετούν όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από περίπου 10-11 βαθμούς Κελσίου. Μένουν μέσα στην κυψέλη και συνωστίζονται για να παραμείνουν όσο πιο ζεστά γίνεται. Αυτό ονομάζεται μελισσόσφαιρα. Η βασίλισσα διατηρείται στο εσωτερικό της μελισσόσφαιρας, για να κρατηθεί ζεστή και ασφαλής. Όσο πιο κρύα είναι η θερμοκρασία έξω, τόσο πιο συμπαγής η μελισσόσφαιρα γίνεται. Οι εργάτριες μέλισσες παράγουν θερμότητα από μια κίνηση σαν ρίγος που κάνουν και, επίσης, κινούνται πέρα ​​δώθε ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό μέρος της μελισσόσφαιρας. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνουν και δεν παγώνουν ακόμη και σε πολύ ψυχρά κλίματα.

Σε αυτή την περίοδο, συνήθως δεν πετούν έξω από την κυψέλη, καθώς δεν υπάρχουν λουλούδια σε άνθιση, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει γύρη ή νέκταρ για συλλογή. Αλλά τις ωραίες ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα μπορείτε να δείτε τις μέλισσες που πετούν σε μικρές αποστάσεις έξω από την κυψέλη και στη συνέχεια να επιστρέφουν γρήγορα πίσω. Αυτό κυρίως γίνεται για την εξάλειψη των αποβλήτων του σώματος.


Κείμενο:  www.spaniamelissa.gr
Πηγή φωτό:
1.    www.foresthillsconnection.com
2.    www.waldeneffect.org
3.    www.beebehavior.com
4.    www.nycgardening.blogspot.gr