RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΒΑΦΟΥΜΕ τις κυψέλες μας με τα ΝΕΑ ΧΡΩΜΑΤΑ EXCEL

Και επιτέλους… έφτασαν στα χέρια μας τα νέα χρώματα μιας Ελληνικής εταιρείας, που γνωρίζει τόσο καλά τις συνθήκες και το κλίμα της υπαίθρου, που παρασκεύασε Ειδικά Χρώματα Κυψελών ΝΕΡΟΥ τόσο δυνατά για να προστατέψουν τις ξύλινες κυψέλες μας και ταυτόχρονα τόσο φιλικά για εμάς τους χρήστες, αλλά προπαντός για τις μέλισσές μας. Χρώματα της εταιρείας EXCEL! Η εταιρεία υπόσχεται 5 χρόνια αντοχής στα χρώματά της και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην την πιστέψουμε. Άλλωστε δεν είναι καινούρια στο χώρο του χρώματος…

 

Πήραμε λοιπόν τα Ειδικά Χρώματα Κυψελών Νερού EXCEL και πήγαμε στο μελισσοκομικό εργαστήρι μας για να τα δοκιμάσουμε. Τι καλύτερο από μία ζωντανή δοκιμή στο υλικό μας. Και θα βάψουμε νέα καπάκια αλλά και περσινούς ορόφους.
   

Ανοίγοντας τα κουτιά, πρώτα απ΄ όλα μείναμε άφωνοι με τις εκπληκτικές αποχρώσεις τους. Παραγγείλαμε το λευκό και τις 5 ακόμη αποχρώσεις (κροκί, παπαρούνα, πράσινο και μπλε) γιατί θέλαμε φέτος να δώσουμε πιο όμορφα χρώματα στις κυψέλες μας. Και όντως ήταν όλα εντυπωσιακά!

Συνεχίζουμε, διαβάζοντας τις οδηγίες χρήσης στο πίσω μέρος κάθε χρώματος… «ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ» λέει η εταιρεία και μένουμε άφωνοι. Γιατί δεν πέρασε καλά-καλά ένας χρόνος από τότε που στοκάραμε, τρίψαμε, περάσαμε λινέλαιο, ασταρώσαμε με βελατούρα και βάψαμε 2 χέρια χρώμα τις κυψέλες και τους ορόφους μας… και το χρώμα φαίνεται θαμπό και ταλαιπωρημένο. Έχει σκάσει σε πολλά σημεία, τόσο που την βγάζει-δεν την βγάζει ένα ακόμη χρόνο. Και το είχαμε ακριβοπληρώσει κιόλας θυμάμαι… Αλλά δεν ήταν EXCEL
 

 Όμως η εταιρεία EXCEL δηλώνει γραπτώς και υπεύθυνα για το Ειδικό Χρώμα Κυψελών ΝΕΡΟΥ: «Έχει μεγάλη αντοχή στις καιρικές μεταβολές, στην υπεριώδη ακτινοβολία και απωθεί βρωμιά και νερό, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην αποικία των μελισσών. Ρυθμίζει την υγρασία του ξύλου αφήνοντάς το να αναπνέει, σε αντίθεση με τις κοινές λαδομπογιές, αστάρια μετάλλου και βελατούρα.» Με λίγα λόγια αυτό ακριβώς που θέλουμε όλοι οι μελισσοκόμοι!!!


Πάμε όμως να ξεκινήσουμε τη διαδικασία.
Δοκιμάζουμε τα χρώματα EXCEL πρώτα σε ήδη βαμμένους ορόφους. Τους καθαρίζουμε από σκόνες και χώματα και τρίβουμε αρκετά, ώστε να φύγει όσο γίνεται η παλιά μπογιά. Θέλουμε το νέο χρώμα να εφαρμόσει πάνω στο ξύλινο μέρος και όχι στις παλιές μπογιές.
Αφού καθαρίζουμε και τρίβουμε λοιπόν….
 


Ξεκινάμε το βάψιμο με το νέο χρώμα… απευθείας χωρίς αστάρια και ειδικά πρόσθετα και βλέπουμε πόσο εύκολα δουλεύεται με ρολό και με πινέλο! (πιστόλι ακόμη δεν διαθέτουμε δυστυχώς).

 

 «Το ΕΙΔΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΚΥΨΕΛΩΝ ΝΕΡΟΥ είναι χρώμα ενός συστατικού από 100% ακρυλικό πολυμερές 3ης γενιάς διεισδύει βαθιά στο ξύλο» περιγράφει η εταιρεία EXCEL και όντως αμέσως βλέπουμε πόσο διεισδύει το χρώμα στο ξύλο αλλά και πόσο εύκολα καλύπτει την επιφάνειά του!!! Και σκεφτείτε πως όλα όσα βλέπετε στις φωτογραφίες είναι μόνο...το 1ο χέρι!!!

 

 Στα μεταλλικά καπάκια των κυψελών εφαρμόσαμε το ίδιο χρώμα, και είδαμε έκπληκτοι πόσο μεγάλη πρόσφυση έχει! Καλύπτει πολύ εύκολα και δεν ξεκολλάει!
 


Μετά από αυτή τη δοκιμή σας τα συστήνουμε ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ.
ΕΙΔΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΚΥΨΕΛΩΝ ΝΕΡΟΥ  της EXCEL


για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την εταιρεία:  http://excel-xromata.gr/


Πηγή:   www.spaniamelissa.gr
Πηγή φωτό: www.spaniamelissa.gr