RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

ΤΡΕΛΟ ΜΕΛΙ και....ΣΕΞ

Το ρητό «είμαστε ότι τρώμε» ισχύει ακόμη και για τις μέλισσες. Ο τύπος του νέκταρ που καταναλώνουν για να δημιουργήσουν το μέλι έχει μια μόνιμη χημική επίδραση πάνω τους. Και αν οι μέλισσες χρησιμοποιούν νέκταρ από το τοξικό λουλούδι «ροδόδεντρο», μάντεψε… Μπορούν να δημιουργήσουν τοξικό, «τρελό μέλι».


Σε περιοχές που έχουν ροδόδεντρα (Τουρκία, Μέση Ανατολή και κάποια σημεία της Μεσογείου), η επίδραση αυτή είναι γνωστή εδώ και χιλιετίες. Στην πραγματικότητα ήταν κάτι πολύ γνωστό και συχνά χρησιμοποιούμενο στη στρατιωτική τακτική από την εποχή των Ρωμαίων ακόμη.

Το τρελό μέλι είναι γεμάτο με «γρυανοτοξίνη» μια χημική ένωση η οποία συνδέεται με τα κανάλια νατρίου στη μεμβράνη του κυττάρου. Αυτό εμποδίζει τα κανάλια από το κλείσιμο, εμποδίζοντας το κύτταρο από αδρανοποίηση. Είναι ουσιαστικά η ίδια διαδικασία όπως το Viagra, διατηρώντας τη ροή του αίματος συνεχώς στα άκρα. Οι επιπτώσεις μπορεί να διαρκέσουν από λίγα λεπτά έως τρεις ώρες και οι γνωστές παρενέργειες είναι υπερβολική σιελόρροια, εφίδρωση, εμετός, ζάλη, αδυναμία, παραισθησία, μούδιασμα γύρω από το στόμα, και χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Το τρελό μέλι εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως παραδοσιακό φάρμακο της οικογένειας στη Μέση Ανατολή. Ένα ζευγάρι μόλις πρόσφατα έγινε δεκτό σε ένα τοπικό Τουρκικό νοσοκομείο όπου παραπονούνταν για πόνους στο στήθος. Κατά την εξέταση, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχαν επίσης συμπτώματα σύγχυσης, χαμηλή αρτηριακή πίεση, επιβραδυμένο παλμό, και είχαν υποστεί ήπια εμφράγματα. Το ζευγάρι αργότερα παραδέχτηκε ότι καταναλώνουν τακτικά το τρελό μέλι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μέχρι μια κουταλιά κάθε φορά, προκειμένου να αυξηθούν κατακόρυφα οι επιδόσεις στον έρωτα τους. Και οι δύο ήταν τελικά έγιναν καλά, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει από εδώ και στο εξής να συνευρίσκονται με το παλιομοδίτικο τρόπο.


Μετάφραση:   www.spaniamelissa.gr
Επεξεργασίαwww.spaniamelissa.gr
Πηγή κειμένου: http://gizmodo.com/
Πηγή φωτό:

1.    http://www.paghat.com
2.    http://www.paghat.com/
3.    https://nancybond.wordpress.com