RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Πώς να ΠΕΤΥΧΕΤΕ στη Μελισσοκομία. Ακολουθήστε αυτά τα ΒΗΜΑΤΑ!

Η Μελισσοκομία, όπως θα διαβάσετε σχεδόν παντού, είναι μια  δύσκολη, αλλά όμορφη ασχολία, επαγγελματική ή ακόμη και ερασιτεχνική. Όμως σκεφτείτε ότι οι στατιστικές λένε πως το 80% των νέων μελισσοκόμων εγκαταλείπουν τη μελισσοκομία, στα δύο πρώτα χρόνια. Γιατί λοιπόν τόσοι πολλοί παραιτούνται και τι χρειάζεται για να αποφύγετε να γίνετε μέρος αυτής της στατιστικής; Διαβάστε αυτό το άρθρο για να πετύχετε!


Κατά τη γνώμη μου, ο κύριος λόγος που κάνει τους νέους μελισσοκόμους να σταματήσουν, είναι επειδή δεν αναζητούν όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονται για να επιτύχουν. Πολλοί αρχάριοι έχουν την εσφαλμένη αντίληψη ότι η μελισσοκομία είναι εύκολη, επειδή δεν απαιτεί τεράστια επένδυση χρόνου. Είναι αλήθεια ότι η διατήρηση δύο μόνο κυψελών, κάπου κοντά στο σπίτι, διαρκεί ως απασχόληση μία περίπου ώρα το μήνα. Όμως οι νέοι μελισσοκόμοι θα πρέπει να ξοδέψετε πολλές περισσότερες ώρες, μαθαίνοντας για το τι θα πρέπει πραγματικά να κάνετε στην μία εκείνη ώρα.

Ποια είναι τα εφόδια που πρέπει να αναζητήσει ένας νέος μελισσοκόμος;

Τα βιβλία είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Μην βασίζεστε σε ένα μόνο βιβλίο όμως. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει περισσότερα από ένα, έτσι ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε τις διαφορετικές μεθόδους στη μελισσοκομία. Δεν υπάρχει ποτέ μόνο ένας τρόπος για να κάνεις κάτι στη μελισσοκομία. Η επιτυχία ή η αποτυχία των μελισσοκομικών πρακτικών και χειρισμών, θα μπορούσε να διαφέρει ανάλογα με τις περιφερειακές συνθήκες, όπως ο καιρός, το εύρος της θερμοκρασίας και τα τοπικά παράσιτα. Μπορεί επίσης να θέλετε να μάθετε ποιο είδος μελισσοκομίας προτιμά ο συγγραφέας του βιβλίου. Χρησιμοποιεί την ίδια κυψέλη, όπως η δική σας; Ασκεί βιολογική ή συμβατική μελισσοκομία; Διδάσκει ερασιτέχνες ή επαγγελματίες μελισσοκόμους;

Τοπικοί Σύλλογοι και Σεμινάρια μελισσοκομίας, είναι η καλύτερη πηγή για κάποιον που ξεκινάει τη μελισσοκομία. Ένας έμπειρος δάσκαλος, όχι μόνο θα σας δώσει υποστήριξη και εμπιστοσύνη, αλλά θα σας διδάξει πράγματα που αφορούν την περιοχή σας, που ίσως δεν μπορείτε να βρείτε σε ένα βιβλίο. Συνιστώ πάντως να έχετε διαβάσει ένα βιβλίο, πριν να παραστείτε σε συνεδρίαση συλλόγου ή ξεκινήσετε σεμινάριο μελισσοκομίας. Έτσι, θα μπορείτε να κατανοείτε  για τι πράγμα μιλούν οι άνθρωποι,  γι αυτό πρέπει να έχετε πάρει κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις πρώτα. Αν έχετε τη βασική κατανόηση της μελισσοκομίας, θα δείξετε ότι είστε σοβαροί για μάθηση και θα γίνετε πολύ πιο ελκυστικοί ως μαθητές. (Πολλές φορές με έχει προσεγγίσει κάποιος νέος μελισσοκόμος που έχει ανάγκη από βοήθεια, αλλά δεν μπορούσε καν να αρθρώσει την ερώτηση ή το πρόβλημά του, επειδή δεν είχε καμία στοιχειώδη επαφή με τη μελισσοκομία).

Εκμεταλλευτείτε το YouTube και άλλες πλατφόρμες διδασκαλίας σε μορφή βίντεο ή ντοκιμαντέρ. Αυτός είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να πάρετε πληροφορίες. Εκεί μπορείτε να βρείτε τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα. Από τον τρόπο να πιάσετε έναν αφεσμό, μέχρι λεπτομέρειες θεραπείας Αμερικανικής σηψιγονίας, για παράδειγμα. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε όμως είναι ότι πρέπει να «φιλτράρετε» τα όσα βλέπετε και ακούτε και να έχετε στο νου πως ο κάθε χειρισμός αντιπροσωπεύει μόνο τον μελισσοκόμο που τον χρησιμοποιεί. Με την εμπειρία θα καταλάβετε ποια να απορρίπτετε και ποια να ακολουθείτε.

Τα Μελισσοκομικά Blogs, και τα φόρουμς είναι μεγάλα διαδραστικά εργαλεία μάθησης για αρχάριους. Μπορείτε συχνά να κάνετε ερωτήσεις και να πάρετε απαντήσεις από πολλούς διαφορετικούς μελισσοκόμους. Επίσης η παρακολούθηση τους, είναι ένας καλός τρόπος για να εμποτιστεί η ζωή σας με την ημερήσια ή εβδομαδιαία δόση της μελισσοκομίας και της γνώσης της. Προσοχή όμως, να παρακολουθείτε και να «διδάσκεστε» από ανθρώπους που μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα, που έχουν γνώση της Ελληνικής γλώσσας, και που έχουν ξεχωρίσει τις σαπουνόπερες του Φώσκολου από τη μελισσοκομία και τα άρθρα της…

Να τονίσω ότι έβαλα τη λέξη διδάσκεστε μέσα σε εισαγωγικά («») γιατί στη μελισσοκομία όλοι διδασκόμαστε από όλους, με μεγαλύτερο δάσκαλο την ίδια τη μέλισσα! Επίσης δεν θα αναφέρω κανένα τίτλο βιβλίου, κανένα κανάλι στο Youtube, κανένα σεμινάριο και φυσικά κανένα μελισσοκομικό Blog, για να μη θεωρηθεί ότι διαφημίζω ή απορρίπτω κάποιους.

Καλή επιτυχία σε ότι κι αν επιλέξετε!!!


Πηγή κειμένου:  www.spaniamelissa.gr
Πηγή φωτό:
1.    http://www.motherearthnews.com/
2.    http://www.motherearthnews.com
3.    https://www.amazon.com
4.    http://www.motherearthnews.com
5.    https://www.youtube.com/
6.    https://spaniamelissa.blogspot.gr/