RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Υπόσχεται Εξάλειψη της Βαρρόα

Το άκαρι βαρρόα είναι η κύρια πηγή θνησιμότητας των μελισσών στον κόσμο. Επί του παρόντος, προκειμένου να καταπολεμήσουμε το παράσιτο χρησιμοποιούμε κυρίως χημικά προϊόντα. Δυστυχώς, η αποτελεσματικότητα τους δεν είναι επαρκής. Το άκαρι έχει αυξήσει την αντίσταση του σε πολλές από τις χημικές ουσίες, μειώνοντας σημαντικά την επίδραση τους. Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι η μόνη αδυναμία του ακάρεως βαρρόα είναι η σημαντική ευαισθησία του στην αύξηση της θερμοκρασίας. 

Αν εκτεθεί το άκαρι στη θερμοκρασία των 40°C έως 47°C για περίπου 150 λεπτά, το άκαρι σκοτώνεται. Αυτό ισχύει για όλα τα στάδια ανάπτυξης της βαρρόα.

Η κυψέλη «Τhermosolar» είναι εξοπλισμένη με ένα μοναδικό μηχανισμό που χρησιμοποιεί τον ήλιο για να θερμάνει αργά την κυψέλη των μελισσών και τις κηρήθρες. Η θερμότητα δεν βλάπτει τις μέλισσες, τον γόνο και τις κηρήθρες. Ωστόσο, σκοτώνει όλα τα ακάρεα βαρρόα σε απόσταση 40 cm από την πηγή θερμότητας, η οποία είναι μια ειδική κυψέλη που τοποθετείται στην οροφή. Με μία μόνο θερμική επεξεργασία τουλάχιστον 80% των ακάρεων θανατώνονται (συνήθως μεταξύ 90 και 95%). Μόνο τα ακάρεα που είναι επάνω στις μέλισσες που συλλέγουν εκείνη την ημέρα έξω από την κυψέλη ή βρίσκονται στο κάτω μέρος της κυψέλης, μπορεί να  επιβιώσουν, καθώς είναι μακριά από τη θερμική επεξεργασία. Τα εν λόγω ακάρεα θα επιστρέψουν στις κηρήθρες τσούρμο το αργότερο  σε πέντε ημέρες κατά μέσο όρο για να πολλαπλασιαστούν.
Ως εκ τούτου, θα επαναληφθεί η θεραπεία 7-14 ημέρες αργότερα, σκοτώνοντας όλα τα ακάρεα εντελώς. Αυτό που μένει τώρα, είναι να έρθει η συγκεκριμένη "κυψέλη" και στην Ελλάδα...και φυσικά να κοστίζει όσο κοστίζει στο εξωτερικό και όχι όσο ένα διαμέρισμα.