RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Βρετανία: Η νέα γενιά μελισσοκόμων. ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ την διατήρηση της ΜΕΛΙΣΣΑΣ

 Με τον κίνδυνο τσιμπήματος παρόντα, οι μέλισσες δεν είναι το ευκολότερο των κατοικίδιων ζώων. Οι αριθμοί όμως στην αγορά κυψελών, σημειώνουν ρεκόρ ανόδου, γεγονός που δείχνει ότι οι άνθρωποι παίρνουν το ρίσκο, σε μια προσπάθεια να σώσουν τα απειλούμενα είδη. Στους Μελισσοκομικούς συνδέσμους σε όλη τη χώρα, έχουν αναφερθεί μαζικές αυξήσεις των μελών κατά το τελευταίο έτος. 

Οι ειδικοί λένε ότι η έκρηξη αυτή οφείλεται σε μια πρωτόγνωρη συμπάθεια για τις μέλισσες, οι οποίες απειλούνται ως είδος. Αποικίες δισεκατομμυρίων μελισσών έχουν πεθάνει σε όλο τον κόσμο από το 2006 μέχρι σήμερα, γεγονός που αποτελεί μυστήριο και έχει προβληματίσει τους επιστήμονες.

Η επόμενη γενιά: Η μικρή Jennings, έξι ετών (αριστερά) και η αδελφή της Kayleigh επτά, διατηρούν τη δική τους κυψέλη στο Okehampton του Devon.

Η συμβολή των μελισσών στην Βρετανική οικονομία αγγίζει τις 200 εκατομμύρια  λίρες κάθε χρόνο, μέσω της παραγωγής μελιού. Η απώλεια τους θα ήταν μια σημαντική απειλή για τις καλλιέργειες και την παραγωγή ανθρώπινης τροφής. Τώρα όμως, μετά από εκκλήσεις των επιστημόνων για βοήθεια διάσωσης του είδους, έχουν εμφανιστεί χιλιάδες νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με τη μελισσοκομία.


Η Ομοσπονδία των μελισσοκόμων στη Βρετανία, χαιρέτισε 5.000 νέα μέλη το περασμένου έτους - αύξηση σχεδόν 50%. Ο Πρόεδρος Martin Smith είπε: «Το επίπεδο του ενδιαφέροντος υπήρξε πρωτοφανές. Έγινε μια πραγματική έκρηξη. Υπήρξε τόσο πολύς λόγος για την απειλή των μελισσών, που οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν ένα είδος το οποίο υπάρχει στο περιβάλλον του εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Οι μέλισσες είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή τροφίμων και επικονίασης, και κρατάει  ζωντανή την ύπαιθρο με πολύχρωμα λουλούδια. Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται πραγματικά για τις μέλισσες και όταν συνειδητοποίησαν ότι ήταν σε κίνδυνο έσπευσαν να ασχοληθούν με τη μελισσοκομία».
Αλλά πρόσθεσε: «Αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν πραγματικά, θα πρέπει να γνωρίζουν τι πραγματικά σημαίνει. Όποιος έχει σταθεί δίπλα σε ένα μελισσοκόμο, όταν ανοίγει μια κυψέλη και βλέπει 50.000 μέλισσες θα ξέρετε τι σοκ μπορεί να είναι».

Οι Βρετανοί κατασκευαστές κυψελών έχουν δει επίσης μια απότομη αύξηση του ενδιαφέροντος για κυψέλες, προστατευτικό ρουχισμό και βάζα μελιού. Στην εταιρεία εξοπλισμού «Εθνική Μελισσοκομική» στο Ντέβον, έχει αυξηθεί ο αριθμός του προσωπικού από δύο σε δέκα κατά το τελευταίο έτος και η επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας κατά 50%.
Ο Bill Stevens, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας, δήλωσε: «Τα έσοδα έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Έχουμε ένα ολόκληρο βιβλίο γεμάτο  παραγγελίες και εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να συμβαδίσουμε με τη ζήτηση».

Η μυστηριώδης μείωση των πληθυσμών των μελισσών έχει αναφερθεί σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η μελισσοκομία στη Βρετανία, οι βασίλισσες μελισσών από τη Νήσο του Μαν αποστέλλονται ταχυδρομικώς σε μελισσοκομεία σε όλη τη χώρα.
Τα μελίσσια στη Νήσο του Μαν ευδοκιμούν, χάρη σε μια απαγόρευση εισαγωγής ξένων μελισσών από το 1987, η οποία έχει εμποδίσει την εξάπλωση διάφορων ασθενειών.


Μετάφραση:       www.spaniamelissa.gr
Επεξεργασία:     www.spaniamelissa.gr
Πηγή κειμένου:   http://www.dailymail.co.uk
Πηγή φωτό:
1.               http://www.dailymail.co.uk
2.               http://www.dailymail.co.uk
3.               http://www.telegraph.co.uk
4.               http://www.bbka.org.uk/
5.               http://www.city.ac.uk