RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Η Monsanto θέλει να αντικαταστήσει τις μέλισσες που η ίδια σκοτώνει, με ηλεκτρονικά ιπτάμενα έντομα

Οι Οικολόγοι παγκοσμίως αναφέρονται στις μέλισσες όπως ελάχιστους άλλους  οργανισμούς ως «είδη κλειδιά». Ο όρος αυτός είναι ανάλογος με τη θεμέλιο λίθο της αψίδας. Αφαιρέστε τη σφηνοειδή πέτρα στην κορυφή, και η όλη δομή θα καταρρεύσει. Οι μέλισσες είναι ένα είδος θεμέλιου λίθου, επειδή είναι πρωταρχικός επικονιαστής του κόσμου και είναι συνεπώς ζωτικής σημασίας για το περιβάλλον. 

Ενώ η Monsanto ισχυρίζεται πως μέλισσες επικονιάζουν μόνο περίπου το ένα τρίτο των καλλιεργειών του κόσμου, άλλοι εκτιμούν ότι η συμβολή τους είναι πιο κοντά στο 90%. Αλλά η εντυπωσιακή μείωση του πληθυσμού των μελισσών δεν απειλεί μόνο τις καλλιέργειες μας, απειλεί επίσης ποικίλες και διαφορετικές κατηγορίες άγριων φυτών σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν τροφή για αμέτρητα είδη ζώων. Αν χάσουμε τις μέλισσες, η απώλεια των οικοσυστημάτων μας θα είναι καταστροφική.



Επί τέλους η Monsanto παραδέχεται την ενοχή της
Για χρόνια η Monsanto  μεταμφιέζεται ως μια εταιρεία βιοτεχνολογίας, φιλική προς το περιβάλλον, που ανησυχεί για το θάνατο των μελισσών μας. «Μέρος της δέσμευσής μας για τη διατήρηση του περιβάλλοντος περιλαμβάνει την προστασία της υγείας των μελισσών. Γι αυτό και συνεργαζόμαστε με πολλούς οργανισμούς, με σκοπό να αναπτύξουμε βιώσιμες λύσεις για τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υγεία των μελισσών» (Ιστοσελίδα –Monsanto) 
Η Monsanto, έλαβε  3 εκατομμύρια δολάρια ως επιχορήγηση, για να αναπτύξει μια λύση για το φαινόμενο κατάρρευσης των μελισσών. Ο John Leere, ένας  κορυφαίος επιστήμονας της Monsanto,  παραδέχτηκε ότι η τροποποιημένη γενετικά γεωργία και οι μέλισσες δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Έτσι υποθέτουμε ποιο από τα δύο θεωρούν αναλώσιμο. 

Τα παρακάτω αποσπάσματα είναι από την ‘World News Daily Report’:
«Αντί για την δαπάνη διάσωσης των μελισσών, η Monsanto σκοπεύει να τις αντικαταστήσει και να επωφεληθεί από τον αφανισμό τους.
Τελευταία ξεκίνησαν δοκιμές σε παρθένες βασίλισσες και αρσενικά, από είδη φτερωτών μυρμηγκιών. Παρά το γεγονός ότι τα μυρμήγκια χάνουν συνήθως τα φτερά τους αφού η βασίλισσα έχει γονιμοποιηθεί και αρχίζει να γεννά στη νέα αποικία, με γενετική τροποποίηση έχει παραχθεί ένα είδος ιπτάμενου μυρμηγκιού, που είναι εντυπωσιακά παρόμοιο με την κοινή μέλισσα, αλλά και 50 φορές ισχυρότερη σε ορισμένους τύπους φυτοφαρμάκων.


Μέσω γενετικών χειρισμών, θα μπορούσαμε τελικά να δημιουργήσουμε ένα υβριδικό είδος που θα έχει και τα δύο χαρακτηριστικά. Την λειτουργία επικονίασης όπως η κοινή μέλισσα, καθώς και να διαθέτει τις ιδιότητες ανοσοποίησης σε φυτοφάρμακα, κάτι που το ίδιο το έντομο θα ήθελε χιλιάδες χρόνια για να αναπτυχθεί από μόνο του στη φύση». 

Συμπέρασμα
Για άλλη μια φορά, βλέπουμε αποδείξεις πως η Monsanto, αποκτά πλήρη έλεγχο των τροφίμων μας. Παραδέχονται ότι τα τρόφιμα και τα φυτοφάρμακα σκοτώνουν τις μέλισσες μας, αλλά αντί αυτού διακινδυνεύουν την προμήθειας τροφίμων όλου του κόσμου, εν όψει της εταιρικής απληστίας τους. Και όλα αυτά, ενώ τα δηλητηριώδη φυτά από τα χημικά τους συνεχίζουν να σπέρνουν τον όλεθρο στο παρόν και το μέλλον της βιοποικιλότητας.

Μετάφραση:      www.spaniamelissa.gr
Επεξεργασία:   www.spaniamelissa.gr
Πηγή κειμένου: http://www.naturalnews.com/
Πηγή φωτό:
1.    http://www.designbeep.com
2.    http://www.wakingtimes.com/
3.    http://www.naturalnews.com/
4.    http://www.gloucestershirelive.co.uk/
5.    http://www.gloucestershirelive.co.uk/