RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Πατέντα: ΚΥΨΕΛΗ με ΠΑΤΟΥΡΑ

Κάπου ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκαμε μια ακόμη παραλλαγή της γνωστής πατέντας «φτιάχνω μόνος μου κυψέλες» και θέλουμε να την μοιραστούμε μαζί σας. Αυτή τη φορά αντί για μόρσα στα πλαϊνά της κυψέλης χρησιμοποιείται πατούρα. Διαβάστε όμως τι λέει ο ερασιτέχνης κατασκευαστής:



«Με αφορμή ένα φίλο που με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει πώς φτιάχνω τις κυψέλες με πατούρα σκέφτηκα ότι ίσως ενδιαφέρει και άλλους συναδέλφους που έχουν χρόνο και "πιάνουν" τα χέρια τους. Παραθέτω φωτό (δεν είναι ακόμη καλής ποιότητας) και τα μέτρα ακριβώς .Οι δικές μου είναι 8άρες αλλά εκτός από το πλάτος όλα τα άλλα είναι ίδια. Το πλάτος είναι41,5cm το ύψος 24cm και το μήκος είναι 50,5cm .Αυτές είναι οι εξωτερικές διαστάσεις μιας 10άρας κυψέλης. Κόβουμε την πατούρα στα κομμάτια της πρόσθιας και οπίσθιας όψης με τον ακόλουθο τρόπο. Το ύψος και από τις 2 πλευρές 2cm φάρδος και 1cm βάθος και την πατούρα που πατάνε οι κηρηθροφορείς 2,5m φάρδος και πάλι 1cm βάθος. Εννοείται ότι αυτό κάνουμε και στο πρόσθιο και στο οπίσθιο κομμάτι.

Τα 2cm και στις 2 πλευρές είναι για να πατήσει το πλευρικό ξύλο το οποίο τώρα θα έχει μήκος 48,5cm(επειδή υπάρχει η πατούρα (αυτό που γράφω 1cm βάθος στο μπροστινό και στο πίσω κομμάτι).Κόλλα χρησιμοποιώ πολυουρεθάνης και 7 νοβοπανόβιδες σε κάθε πατούρα 5χ40».

Πηγή: http://parosbees.blogspot.gr