RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη συλλογή μελιού στην ΚΟΥΜΑΡΙΑ. Ποιος είναι ο κίνδυνος;

Μια και πλησιάζει η ανθοφορία ενός σημαντικού μελισσοκομικού φυτού, της Κουμαριάς, πρέπει να επισημάνουμε κάτι σημαντικό. Υπάρχει πάντα περίπτωση σ΄ αυτή την ανθοφορία να μείνουν στα μελίσσια ασφράγιστα μέλια από την όψιμη βοσκή. Τι πρέπει να κάνουμε;
 
Δεν μιλάμε για τα σφραγισμένα πλαίσια που κανονικά θα τρυγήσουμε ή θα επιλέξουμε να αφήσουμε στις μέλισσες. Μιλάμε για τα υπόλοιπα που λόγω καιρού, υγρασίας ή τέλους ανθοφορίας δεν προλάβουν να μετατραπούν σε σωστά σφραγισμένα μέλια.
Τα ασφράγιστα μέλια από την όψιμη βοσκή στην κουμαριά πιθανό να προξενήσουν ζημιές στις μέλισσες. Λόγω της υψηλής υγρασίας που έχουν και της μεγάλης τους συγκέντρωσης σε ζύμες, ξινίζουν εύκολα. Συνιστάται η αφαίρεσή τους.

Εάν περιέχουν μεγάλες ποσότητες μελιού μπορούν να τρυγηθούν. Στην συνέχεια το μέλι να θερμανθεί στους 70οC για 10 λεπτά για να καταστραφούν οι ζύμες και να χρησιμοποιηθεί στο ζαχαροζύμαρο. Εάν η ποσότητα  μελιού δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική, τα πλαίσια μπορούν να συντηρηθούν σε βαθειά κατάψυξη (<20οC) μέχρι την Άνοιξη οπότε μπορούν να τοποθετηθούν κοντά στο γόνο για να καταναλωθούν αμέσως από τις μέλισσες.