
«Το θέμα αυτό ανέλαβε να διερευνήσει η Χρύσα Τανανάκη, λέκτορας του
Εργαστηρίου Μελισσοκομίας , η οποία πραγματοποίησε το εξής πείραμα:
Σε 7 καθαρά βάζα τα οποία αρίθμησε από Α έως Η τοποθέτησε
Α:Νερό βρύσης,
Β:Βρασμένο νερό βρύσης,
Γ:Νερό βρύσης καλυμμένο από αλουμινόχαρτο,
Δ:Νερό βρύσης και χαλκοσωλήνα
Ε:Νερό βρύσης και θυμόλη (6,66%),
Ζ:Νερό βρύσης και χλωρίνη (0,7 mg/L) και
Η:Νερό με 5 σταγόνες εκχυλίσματος πρόπολης σε 650 ml νερό.
Tα 7 βάζα με το περιεχόμενό σκεπάστηκαν ώστε να προστατευτούν από σκόνη
και άλλες ακαθαρσίες και τοποθετήθηκαν σε τραπέζι εκτεθειμένο στο ήλιο.
Στο νερό των 7 βάζων μετρήθηκε η αρχική απορρόφηση στα 600 nm και
στη συνέχεια η μεταβολή της σε χρονικό διάστημα ενός μήνα. Η μέτρηση της
οπτικής πυκνότητας πραγματοποιήθηκε με φασματοφωτόμετρο (Unican,
Helios-a). Σ’ όλες τις περιπτώσεις δεν υπήρξαν αλλαγές τις πρώτες 20 ημέρες.
Συνεπώς θα μπορούσε κάποιος να ανανεώνει το νερό των μελισσών κάθε 3 εβδομάδες
χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην ποιότητα του νερού.

