
Υλικά
Ζάχαρη άχνη
Μέλι
Νερό
Γύρη (προαιρετικά)
Αναλογίες: 3 ζάχαρη άχνη Χ 1 μέλι
Παράδειγμα:
Προσθέτουμε σε 3 κιλά ζάχαρη άχνη, 1 κιλό μέλι (ζεσταμένο στους
40ο περίπου). Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αν δούμε
ότι είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο-λίγο χλιαρό νερό που έχουμε από πριν
ετοιμάσει. Αν κολλάει στα χέρια, προσθέτουμε λίγη ακόμη ζάχαρη άχνη. Ζυμώνουμε
καλά, να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια μας. Είναι μαλακό και δεν πετρώνει.
Διατηρείται στο ψυγείο.
Μπορούμε να προσθέσουμε στη ζυμωτή μας και γύρη για περισσότερη
διέγερση, αν την έχουμε ανακατέψει στο χλιαρό νερό που θα χρησιμοποιήσουμε. από
πριν. Χρησιμοποιούμε σ΄ αυτές τις ποσότητες περίπου 100 γρ. γύρης.