Ένα από
τα πιο υγιεινά γλυκίσματα.
Πλούσιο σε ασβέστιο, καλά λιπαρά και φυτικές ίνες
Υλικά
400γρ μέλι
250γρ σουσάμι
50γρ. φουντούκια
50γρ αμύγδαλα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς και τους
ψήνουμε για 3-5 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να αρχίσει να
βράζει.
Βγάζουμε
τον αφρό και στη συνέχεια προσθέτουμε το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς που
έχουν ψηθεί ελαφρώς, σύμφωνα με το neadiatrofis. Ανακατεύουμε καλά για περίπου
10 λεπτά ώστε να απορροφηθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλι. Βγάζουμε ½ κουταλιά από
το μίγμα μας σε ένα καθαρό πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Διατηρούμε
τα παστέλια μας σε βάζο ή γυάλινο μπολ που κλείνει αεροστεγώς και φροντίζουμε
να βάλουμε λαδόκολλες μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.
Πηγή: www.ourlife.gr