RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΠΩΣ θα ΞΕΧΩΡΙΣΩ ΑΝ ΤΟ ΜΕΛΙ που αγόρασα ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ Ή ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ

  Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικούς τρόπους για να ξεχωρίσουμε το φυσικό μέλι από το νοθευμένο. Για να μη μπαίνουμε όμως σε τέτοιες διαδικασίες, καλό είναι να προμηθευόμαστε μελισσοκομικά προϊόντα από μελισσοκόμους που γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε το αγνό και Ελληνικό προϊόν τους και όχι από πλανόδιους ή από μαγαζιά που δεν έχουν σχέση με τη μελισσοκομία. Ας δούμε λοιπόν κάποιους πρακτικούς ελέγχους που μπορούμε όλοι να κάνουμε.  

1.  Το φυσικό μέλι δεν έχει κολλώδη υφή. Βάλτε λίγο ανάμεσα στα δάχτυλα σας, τρίψτε τα και θα δείτε σε λίγο αν απορροφηθεί ή όχι από το δέρμα σας. Αν απορροφηθεί, τότε το μέλι είναι φυσικό.
2.  Θερμάνετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι λίγες κουταλιές από το μέλι που αγοράσατε. Αν είναι φυσικό θα καραμελώσει. Αν είναι νοθευμένο θα αφρίσει και θα γεμίσει φουσκάλες.
3.  Ρίξτε λίγο μέλι κοντά σε μια φωλιά μυρμηγκιών. Αν τα μυρμήγκια έλκονται από το μέλι, τότε είναι φυσικό.
4.  Ρίξτε μερικές σταγόνες μέλι πάνω σε χαρτί κουζίνας. Αν σε λίγο απορροφηθεί εντελώς τότε είναι φυσικό προϊόν. Αν περιέχει πολύ νερό θα λιώσει το χαρτί σε δευτερόλεπτα.
5.  Αφήστε μια κουταλιά μέλι να πέσει μέσα σε ένα ποτήρι με νερό. Αν είναι φυσικό, τότε θα πέσει ενωμένο στον πυθμένα. Αν διαλυθεί, τότε είναι νοθευμένο.
6.  Αν το μέλι είναι φυσικό αφήνει μια αίσθηση καψίματος στο στόμα. Το νοθευμένο δεν έχει παρόμοια χαρακτηριστικά.
7.  Αν απλώσετε πάνω σε μια φέτα ψωμιού φυσικό μέλι, αυτό θα μείνει επάνω, ενώ το νοθευμένο μέλι θα απορροφηθεί και απλώς  θα μουσκέψει την επιφάνεια της.  


   Φυσικά είναι δυνατόν ακόμη και ένα φυσικό προϊόν να έχει κάποιο από τα αρνητικά αποτελέσματα που αναφέραμε, και αυτό εξαρτάται από παράγοντες όπως είναι η θερμοκρασία του μελιού εκείνη τη στιγμή, η σύστασή του, ο μικρός χρόνος ωρίμανσης του κ.α