RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΤΕΝΤΑ για εύκολο και γρήγορο σιρόπι

Πολλές φορές χρειάζεται να δώσουμε σιρόπι στα μελίσσια μας σε μεγαλύτερες ποσότητες απ΄ ότι σε μια περίοδο διέγερσης. Μια τέτοια εποχή είναι νωρίς την Άνοιξη αλλά και το Φθινόπωρο (δυο φορές το χρόνο δηλαδή), όταν κάνουμε προληπτικό τάϊσμα για τη νοσεμίαση, με σιρόπι που περιέχει θυμόλη. Να θυμίσουμε ότι σε κάθε δεκάρι μελίσσι  πρέπει να χορηγηθούν 3-4 λίτρα σιρόπι με θυμόλη και μάλιστα σε όσο λιγότερες δόσεις γίνεται. Δηλαδή αν είναι δυνατόν 1 λίτρο τη φορά ή και περισσότερο αν μπορούν να το καταναλώσουν.

Σκοπός μας είναι όχι η διέγερση, αλλά η αποθήκευση του φαρμάκου, έτσι ώστε να υπάρχει η θυμόλη περισσότερο διάστημα μέσα στην κυψέλη. Και αυτό πρέπει να το κάνει κάθε μελισσοκόμος για 10 χρόνια, προληπτικά στα μελίσσια του, έχουν δεν έχουν εκδηλώσει την ασθένεια της νοσεμίασης. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι δύσκολο να φτιάχνουμε το σιρόπι γιατί χρειάζεται μεγάλα σκεύη και διάφορα κόλπα στο ανακάτεμα και τη διάλυση της ζάχαρης στο νερό. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον μελισσοκόμο πώς ανακατεύει το μίγμα και φτιάχνει εύκολα και γρήγορα το δικό του σιρόπι.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο