RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙ

Μια από τις καλύτερες τροφές για τον άνθρωπο είναι το μέλι, γι’ αυτό και αξίζει να συσκευάζεται σε ωραία δοχεία γιατί η εξωτερική του εμφάνιση συντελεί στην αύξηση της κατανάλωσης αλλά και στο να διατηρεί το προϊόν σε καθαρό και αμετάβλητο περιβάλλον.

Η ποιότητα του μελιού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Εάν η σύσταση του είναι εξαιρετικής ποιότητας και το χρώμα του είναι λευκό και διαυγές η κατάλληλη συσκευασία είναι το γυάλινο δοχείο όπου πρέπει να έχει ετικέτα με καλλιτεχνική και ανάγλυφη επιγραφή.
Οι συσκευασίες που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή σε μακρινές χώρες γίνονται συνήθως σε δοχεία μεταλλικά (τενεκέδες) όπου πρέπει, να είναι καινούρια και πολύ καθαρά.
Οποιοδήποτε δοχείο είναι μεταχειρισμένο π.χ από λάδι, βούτυρο, πετρέλαιο κ.τ.λ. αλλοιώνει τη ποιότητα του μελιού πολύ εύκολα και απορροφά κάθε ξένη μυρωδιά. Επίσης πολύ βασικό γι αυτά τα δοχεία είναι να μην έχουν προεξέχον στόμιο γιατί κατά τη μεταφορά τους ενδέχεται να αντιστραφούν και τότε το βάρος να συσσωρευτεί γύρω από το στόμιο και να προκαλέσει την ολική απώλεια του μελιού.
Οι συσκευασίες του μελιού γίνονται ανάλογα με την παραγωγή… Όταν το μέλι είναι έτοιμο μπορεί να συσκευαστεί και να παρουσιαστεί στον καταναλωτή υπό ορισμένους βασικούς κανόνες. Για μικρή παραγωγή ζυγίστε πρώτα το άδειο δοχείο ώστε να έχετε το καθαρό βάρος, στη συνέχεια γεμίζετε με προσοχή γιατί το μέλι κυλάει γρήγορα από το κάδο ωρίμανσης και μπορεί να ξεχειλίσει.
Τέλος κολλήστε τις ετικέτες φροντίζοντας να είναι ίσιες και πρακτικές.

Για μέτριες και μεγάλες παραγωγές μελιού θα πρέπει να έχετε τον κατάλληλο χώρο που να προορίζεται αποκλειστικά για την παρασκευή και συσκευασία του. Χάρη στην εξέλιξη της ηλεκτρονικής ακρίβειας των μηχανών και τις δοσομετρικές αντλίες μικρές η μεγάλες μπορούμε να κερδίσουμε χρόνο και κόπο.

Ανάλογα πάντα με τη ποσότητα που πρέπει να συσκευάσουμε υπάρχει και ο κατάλληλος εξοπλισμός.

Πηγή: MelissokomiaNet.gr