RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ το ΚΑΠΝΙΣΤΗΡΙ σε 3 Βήματα

Μια ματιά εσωτερικά στο Καπνιστήρι μου ήταν το μόνο που χρειάστηκε για τη διάγνωση της νόσου του: Βρωμιά! Δυσλειτουργία… Το εργατικό μου εργαλείο είχε τελικά υποκύψει στην συσσώρευση αιθάλης. Παραδόξως, η λήψη απόφασης για τον καλύτερο τρόπο καθαρισμού του δεν ήταν εύκολο. Η έρευνά μου στο διαδίκτυο εμφάνισε απογοητευτικά αποτελέσματα. Βρήκα πολλές πληροφορίες, αλλά όχι πολλές μεθόδους που να ταιριάζουν με το στυλ μου. 

Μου αρέσουν όλα τα φυσικά προϊόντα και χρησιμοποιώ όσο μπορώ αυτούσιο αυτό που ήδη έχουν. Δεν ήθελα, για παράδειγμα, να ανακατευτώ με πυρσούς, χημικά, ή οποιουδήποτε παρόμοιο και δεν ήθελα να τελειώσω μ’ αυτό ξύνοντας το απλά.

Έτσι, αποφάσισα να καταλήξω με το δικό μου πρωτόκολλο καθαρισμού, χρησιμοποιώντας απλό ξύδι. Το ξύδι είναι ένα καταπληκτικό καθαριστικό και λειτούργησε άψογα στην περίπτωση του καπνιστηριού μου! Στην πραγματικότητα, ήμουν τόσο χαρούμενος με το αποτελέσματα που ήθελα να μοιραστώ τη μέθοδο μου μαζί σας στο Blog. Έτσι, αν και το δικό σας καπνιστήρι χρειάζεται καθάρισμα, διαβάστε παρακάτω απλές οδηγίες για μια βαθιά φροντίδα.

 

Πώς να καθαρίσετε βαθιά το καπνιστήρι σας σε 3 απλά βήματα:
Ώρα απασχόλησης: 30 λεπτά.6-10 ώρες μούλιασμα κατά τη διάρκεια της νύχτας.Εργαλεία: μικρό ίσιο κατσαβίδι ή ξέστρο, ζεστό νερό, ξύδι, ένα κουβά με λαβή, λίγο νήμα και ταινία.


Βήμα πρώτο: Ξύστε

Ξύστε το σκληρό στρώμα αιθάλης από το εσωτερικό με το ξέστρο ή ακόμα καλύτερα, μ΄ ένα κατσαβίδι ίσιο. Πετάξτε τη σκόνη βρωμιάς ή μικρά κομμάτια που βγαίνουν. Συνεχίστε να ξύνετε μέχρι να φύγει το μεγαλύτερο μέρος της αιθάλης. Μην ανησυχείτε αν υπάρχει λίγο αριστερά και δεξιά στα εσωτερικά τοιχώματα. Θα βγει στο επόμενο βήμα, το οποίο είναι μούλιασμα.


Βήμα δεύτερο: μούλιασμα

Αν το καπνιστήρι σας έχει βίδες στο μέρος σύνδεσης της πίσω πλάκας με τον κύλινδρο τη καύσιμης ύλης, είναι η ώρα να τις ξεβιδώσετε. Αν δεν έχει ή δεν μπορείτε να τις ξεβιδώσετε, τότε μην ανησυχείτε. Μπορείτε να συνεχίσετε τη διαδικασία αφήνοντας το καπνιστήρι ως έχει.  Μόνο που θα προσέξετε να βυθίσετε στο υγρό μόνο τα μεταλλικά μέρη, αφήνοντας έξω από το υγρό το κομμάτι του δέρματος ή του συνθετικού του φυσητήρα.

Βουτάμε λοιπόν το καπνιστήρι μέσα στον κουβά με το υγρό και αφήνουμε όλο το βράδυ. Αν δεν μπορείτε να κρατήσετε το καπνιστήρι μισό έξω και μισό μέσα στο ξύδι, χρησιμοποιήστε το νήμα ή σπάγκο για να το δέσετε κάπου έξω σταθερά.

Ρίξτε ένα φλιτζάνι ξύδι στο κάτω μέρος του κουβά. Στη συνέχεια, συμπληρώστε τον κουβά μέχρι να βυθιστεί το καπνιστήρι με ζεστό νερό (εγώ χρησιμοποίησα ένα συνδυασμό ζεστό νερό της βρύσης και βραστό νερό). Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν αγγίζει το φυσητήρα. Αφήστε το καπνιστήρι να μουλιάσει για 6-10 ώρες.

 

Βήμα τρίτο: Σκουπίστε

Μετά από 6-10 ώρες μούλιασμα, αφαιρέστε το καπνιστήρι από τον κουβά και πετάξτε το υγρό. Χρησιμοποιώντας ένα κουρέλι, σκουπίστε τόσο στο εσωτερικό όσο και εξωτερικά. Μπορεί να χρειαστεί πάλι το κατσαβίδι σας για να απομακρύνετε μερικά παχύτερα κομμάτια της αιθάλης που τώρα έχουν μαλακώσει. Όταν τελειώσετε, το καπνιστήρι σας θα πρέπει να είναι ως επί το πλείστον αστραφτερό και θα λειτουργεί πάλι άψογα !!!

 

Πηγή: https://spaniamelissa.blogspot.gr/