RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ προς Μελισσοκόμους: Προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης δασικών πυρκαγιών


Η ΔΑΟΚ ΠΕ Βορείου Τομέα Αθηνών αποστέλλει το υπ.αριθμ. 1501/23-05-2018 Δελτίο Τύπου, που αφορά στα προληπτικά μέτρα  από τους μελισσοκόμους για την αποφυγή πρόκλησης δασικών πυρκαγιών. Οι  διατάξεις αυτές ισχύουν την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο (1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2018) προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών και προβλέπουν τα εξής:

1. Το κάπνισμα κυψελών που είναι μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις και σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από τις παρυφές των δασών επιτρέπεται μόνον εφόσον:

α. Γίνει αποψίλωση της βλάστησης του χώρου εγκατάστασης των κυψελών και σε απόσταση τουλάχιστον 5 μέτρων γύρω από τις κυψέλες.
β. Η ελάχιστη απόσταση του χώρου εγκατάστασης των κυψελών από τα δέντρα και θάμνους είναι τουλάχιστον 10 μέτρων.
γ. Στο χώρο των κυψελών διατηρείται ικανή ποσότητα νερού (τουλάχιστον 200 λίτρα νερού).
δ.  Στις κυψέλες και σε εμφανή σημείο αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη.
Ειδικά κατά την αντιπυρική περίοδο επιτρέπεται το κάπνισμα κυψελών μόνο μέχρι τη 12η μεσημβρινή και εφόσον ο δείκτης επικινδυνότητας της περιοχής είναι 1 (μικρή) ή 2 (μέση).

2. Το κάπνισμα μελισσών που είναι σε κορμούς δένδρων επιτρέπεται εκτός αντιπυρικής περιόδου, μόνον εφόσον επικρατούν κατάλληλες καιρικές συνθήκες, έχουν ληφθεί τα προληπτικά μέτρα της προηγούμενης παραγράφου και έχει ενημερωθεί η αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία για το χρόνο της ενέργειας του καπνίσματος.



Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Βορείου Τομέα Αθηνών (Λ. Μεσογείων 448, Αγία Παρασκευή και στα τηλέφωνα 2132100572 και 2132100622).

πηγή φωτό:https://www.youtube.com/watch?v=JIdmvWfSVd0