RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ: Η μέθοδος Warre

Η Σπάνια Μέλισσα σας παρουσιάζει τις πιο γνωστές και ασφαλείς μεθόδους δημιουργίας παραφυάδων, ώστε να μπορείτε να συγκρίνετε, να δοκιμάστε και να καταλήξετε σε εκείνη που σας ταιριάζει περισσότερο. Και είναι χρήσιμο να γίνει αυτή η παρουσίαση αυτή την εποχή, μια και είναι η καλύτερη για τη δημιουργία παραφυάδων ή για κάποιους για τον χειρισμό της «τεχνητής σμηνουργίας». Το σημαντικό είναι πως όλες οι μέθοδοι που θα σας παρουσιάσουμε και αναλύσουμε δεν χρειάζονται μετακινήσεις των παραφυάδων εκτός μελισσοκομείου, κάτι πολύ σημαντικό ειδικά σε νέους μελισσοκόμους. Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε τη δημιουργία παραφυάδων με τη μέθοδο Warre.

«Μια τεχνητή σμηνουργία μοιάζει με μια φυσική, η μόνη διαφορά είναι στο ότι η τεχνητή προκαλείται από τον μελισσοκόμο.

Πάνω σε μια κυψέλη δυνατή που είναι στο στάδιο της σμηνουργίας τοποθετούμε ένα πάτωμα αρματωμένο με πλαίσια ή πηχάκια, σκεπασμένο με ένα πλέγμα (για τα κουνούπια) ώστε να μπορούμε να βλέπουμε τη γίνετε μέσα.
Ρίχνοντας καπνό από την είσοδο αρχίζουμε να χτυπάμε ρυθμικά την κυψέλη από τα πλάγια με ένα ξύλο.
Μέσα σε δυο με τρία λεπτά θα έχουν ανέβει αρκετές μέλισσες μαζί  με την βασίλισσα.(η βασίλισσα μυρίζει σαν το φυτό Λουΐζα).
Όταν συμβεί αυτό σκεπάζουμε την κυψέλη, την βάζουμε πάνω σε  μια βάση με κλειστεί την είσοδο και την τοποθετούμε σε μια σκιά.
Μετά από μισή ώρα πάμε και βγάζουμε το καπάκι, αν δούμε ότι οι μέλισσες είναι ανήσυχες αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν την βασίλισσα, σε αυτήν την περίπτωση τις επιστρέφουμε στην μητρική κυψέλη και δοκιμάζουμε ξανά μετά από ένα διήμερο.
Αν έχουν δημιουργήσει μια σφαίρα και είναι ήσυχες αυτό σημαίνει ότι όλα πάνε καλά, σε αυτήν την περίπτωση κλείνουμε την κυψέλη μεριμνώντας για τον εξαερισμό και την τροφή της τοποθετώντας την σε ένα δροσερό και ήσυχο μέρος.

Μετά από ένα διήμερο την τοποθετούμε στην μόνιμη θέση της.

Όσο για την μητρική κυψέλη την αφήνουμε να βγάλει την δική της βασίλισσα ή της την δίνουμε εμείς».


Κείμενο εισαγωγής: www.spaniamelissa.gr
Πηγή άρθρου:  http://warre-gr.blogspot.gr