-225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
-1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
-225 γρ. ζάχαρη
-3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
-150 ml ηλιέλαιο
-300 γρ. μέλι
-225 ml νερό
Μέθοδος
Εκτέλεσης
-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160
βαθμούς.
-Τοποθετούμε σε μια ορθογώνια φόρμα
για κέικ (10 x 30 εκ.) μια λαδόκολλα την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει.
-Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι,
την κανέλα, το τζίντζερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
-Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά, το
ηλιέλαιο, 225 ml νερό (κρύο) και το μέλι.
-Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός
μέχρι το αλεύρι να διαλυθεί. (το μείγμα θα είναι νερουλό)
-Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και
ψήνουμε για 1 ώρα και 35 λεπτά.
-Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε
να κρυώσει στη φόρμα για 20 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα.
Πηγή
άρθρου:
https://webcache.googleusercontent.com