Σε δύο δημιουργικές μέρες με Γεωπόνο (Εξειδικευμένο στην Επιστήμη τροφίμων μέλι, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών)
και σε ειδικούς του marketing Εξαγωγών με πολύχρονη πείρα, μαθαίνουμε
με απλό και περιγραφικό τρόπο (παραδείγματα)
την διαδικασία, συσκευασία, μικρής μονάδας πιστοποίησης, και Εξαγωγής του μελιού μας στο εξωτερικό (Συμβατικό και Βιολογικό μέλι και Raw Honey).
Θέματα:
Α Μέρα
-Η εγχώρια αγορά
μελιού- επίσημες κατηγορίες ελληνικού μελιού.
-Η παγκόσμια αγορά
μελιού- οι ιδιαιτερότητες, διαφορές, μεγέθη.
-Η πορεία του μελιού από την παραγωγή
μέχρι το ράφι μέσω συμβατικών &
ψηφιακών καναλιών πώλησης.
-Παραγωγή –
επεξεργασία – και διάθεση Βιολογικού
παραδοσιακού μελιού.
-Διαδικασία ( από την
αρχή ως το τέλος ) Ίδρυσης μικρής μονάδας τυποποίησης και συσκευασίας
μελιού.
-Αδεία Εγκατάστασης. (
όλη η διαδικασία).
-Άδεια από το τμήμα
κτηνιατρικής (τι κάνω;).
-Τι είναι και πως
αποκτώ HACCP, ISO2200 για το μέλι μου;
-Το μέλι ως τρόφιμο
και ο διαχωρισμός και Ιδιότητες του Ελληνικού μελιού.
-Τα πρόστιμα! Και η νέα νομοθεσία για
την διακίνηση- εμπορία μελιού!
-Πως βάζω Barcode στο
Βαζάκι μου;
-Τι είναι το QR Code
και πως μπορώ να το βάλω στην συσκευασία μου; (Δωρεάν)!
-Με τι τρόπο ορίζω το
μέλι μου ως Βιολογικό; που πάω; κόστος;
-Συνθήκες
συλλογής-επεξεργασίας –αποθήκευσης των προϊόντων κυψέλης.
-Τι αναφέρει η
Κοινοτική και Εθνική Νομοθεσία;
-Τι είναι η «περίοδος
μετατροπής » και τι η παράκληση στην Βιολογική;
-Που βρίσκω Βαζάκια (
Ελλάδα και Εξωτερικό)
-Που επιτρέπετε και
που Απαγορεύετε η Βιολογική Μελισσοκομία;
-Τι είναι τα
Μητρώα Μελισσοκομείων ;
-Τι περιέχουν οι
Χημικές Αναλύσεις για το Μέλι μου;
-Αρχές χρήσης φαρμάκων
( στην Συμβατική και στην Βιολογική Μελισσοκομία).
-Θα αναφερθούμε στη Νέα Επιδότηση για Δημιουργία Μικρού
Νόμιμου Εργαστηρίου Μεταποίησης Μελιού (Μέτρο 4.2 για την
Μεταποίηση Φ.Ε.Κ. 99 /β’/24 – 1 – 2017).
Την δεύτερη μέρα θα
έχουμε κοντά μας την κα Τζένη Σκοτίδη!
Με ζωντανά δείγματα
από Ελληνικά μέλια που εξάγονται!
(Β μέρος) -
Εξαγωγές.
-Αξιολόγηση εξαγωγικών
δυνατοτήτων. Για παράδειγμα: Ποιές
είναι οι πιθανές παγίδες της εξαγωγής; κλπ.
-Έρευνα αγοράς ως προς
την εξαγωγή. Για παράδειγμα: Σε
ποια αγορά θα πρέπει να στραφείτε αρχικά ώστε με το πιο δυνατό χαμηλό κόστος να
έχετε την μέγιστη δυνατή ωφέλεια; κλπ.
-Πώληση, Διανομή και
Μεταφορά των προϊόντων σας. Για παράδειγμα: Ποιός
είναι ο καλύτερος τρόπος για να προωθήσετε τα προϊόντα σας άμεσα; κλπ.
-Πως και από Που να
ξεκινήσετε οργανωμένα την διαδικασία της εξαγωγής. Για παράδειγμα: Πως
να εκμεταλλευτείτε το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για να αρχίσετε να εξάγετε
άμεσα;
Πότε θα διεξαχθεί;
Πέμπτη 11 και Παρασκευή
12 Μαΐου 2017 ώρες
16:00
έως
21:
00 (περιορισμένες
Θέσεις, μέχρι 15!).
Που θα γίνει;
Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα δίπλα
στην πλατεία Βικτορίας Αθήνα, (100 μέτρα από τον σταθμό
Η.Σ.Α.Π.) 3ης Σεπτεμβρίου
132, 4ος όροφος, και για εκτός Αττικής υπάρχει η δυνατότητα με δική μας Εκπαιδευτική πλατφόρμα!
Κόστος;
80 ευρώ με ΦΠΑ.
Και από το σπίτι σας!
με Online παρακολούθηση
μέσω Internet και σαν το Skype, σε πραγματικό χρόνο
και με πλήρη συμμετοχή σας και υποστήριξη.
Κόστος;
40 με Φ.Π.Α.