RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Σύνδρομο «Κούνις» και Καρδιοπάθεια από Μέλισσες. Σπάνιο κι όμως μπορεί να συμβεί

Η περίπτωση παρουσιάστηκε σε δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «BMJ Case Reports» από επιστήμονες με επικεφαλής τον καθηγητή Πράμπχα Νίνι Γκούπτα του Τμήματος Καρδιολογίας του Νοσοκομείου και του Ιατρικού Κολλεγίου της Κεράλα. Σύμφωνα με τη δημοσίευση, ένας υγιής άνδρας, ενώ περπατούσε στο δάσος, δέχθηκε επίθεση από σμήνος μελισσών και τσιμπήθηκε πάνω από 50 φορές.

Αρχικά εισήχθη στο νοσοκομείο για τα πολλαπλά τσιμπήματα στο πρόσωπό του και τη δύσπνοια που ένιωθε. Όμως τρεις εβδομάδες αργότερα, εμφάνισε σοβαρά προβλήματα στην καρδιά του -επικίνδυνα αργό ρυθμό (βραδυκαρδία) και τελικά καρδιακή ανακοπή- και παραλίγο να πεθάνει. Οι γιατροί τού έσωσαν τη ζωή, τοποθετώντας του βηματοδότη. Η πιθανότερη διάγνωση είναι ότι εμφάνισε το σπάνιο σύνδρομο Κούνις, που προκαλείται από καθυστερημένη αλλεργική αντίδραση στο δηλητήριο των μελισσών που έχει εισδύσει στο σώμα του ασθενούς.

Πηγή άρθρου:  http://www.altsantiri.gr