RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Χοιρινό με μέλι και πορτοκάλι

Οι γλυκιές γεύσεις-στην προκειμένη περίπτωση το μέλι- ταιριάζουν πολύ με το χοιρινό και η παρακάτω συνταγή το αποδεικνύει περίτρανα. Συνδυάστε το και με ωραιότατες πορτοκαλένιες πατάτες φούρνου και θα μας θυμηθείτε.

Υλικά
1 κιλό χοιρινό (μπούτι), σε μπουκιές
1 κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες
10-12 μανιτάρια άσπρα, κομμένα στα 4




120γρ. μέλι
200ml χυμό πορτοκάλι
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το χοιρινό. Όταν ροδίσει απ' όλες τις πλευρές το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.
Στη συνέχεια ξαναρίχνετε το κρέας στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το χοιρινό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει και η σάλτσα του να δέσει καλά. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε. 


Tips
Το πιάτο συνοδεύεται ιδανικά με πατάτες φούρνου πασπαλισμένες με φρέσκια ρίγανη ή με πορτοκαλένιες πατάτες.

Αν χρειαστεί, προσθέτετε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελάχιστο νερό.

Πηγή άρθρου: http://www.olivemagazine.gr
Συνταγή Δημήτρη Σκαρμούτσου