
YΛΙΚΑ
100 γρ. γραβιέρα,
50 γρ. αλεύρι,
100 γρ. ελαιόλαδο.
Για τη σάλτσα
1 σύκο,
20 γρ. μέλι
3 γρ. κανέλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το σύκο στα τέσσερα, το
πασπαλίζετε με κανέλα, το ραντίζετε με μέλι και το ψήνετε στο φούρνο για 5 με
10 λεπτά στους 170οC βαθμούς.
Στο μεταξύ, βρέχετε τη γραβιέρα με
νερό και την πασπαλίζετε με το αλεύρι.
Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να
ζεσταθεί και ρίχνετε μέσα την ήδη «παναρισμένη» γραβιέρα. Μόλις ροδίσει τη
βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τη σερβίρετε με το σύκο και τη ραντίζετε από πάνω
με το μέλι.
Πηγή
άρθρου: http://www.xrysessyntages.com
Από τον σεφ Διονύση
Κουμουτόπουλο