RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Συνταγή: Γραβιέρα σαγανάκι με Μέλι και σύκο

Μια πολύ νόστιμη συνταγή σε αυτό το άρθρο. Ένα ιδιαίτερα όμορφο ορεκτικό, εύκολο, γρήγορο και στο οποίο κυριαρχεί… τι άλλο; Το μέλι!!
YΛΙΚΑ


100 γρ. γραβιέρα,
50 γρ. αλεύρι,
100 γρ. ελαιόλαδο.

Για τη σάλτσα
1 σύκο,
20 γρ. μέλι
3 γρ. κανέλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το σύκο στα τέσσερα, το πασπαλίζετε με κανέλα, το ραντίζετε με μέλι και το ψήνετε στο φούρνο για 5 με 10 λεπτά στους 170οC βαθμούς.
Στο μεταξύ, βρέχετε τη γραβιέρα με νερό και την πασπαλίζετε με το αλεύρι.
Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνετε μέσα την ήδη «παναρισμένη» γραβιέρα. Μόλις ροδίσει τη βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τη σερβίρετε με το σύκο και τη ραντίζετε από πάνω με το μέλι.


Πηγή άρθρου:  http://www.xrysessyntages.com
Από τον σεφ Διονύση Κουμουτόπουλο