Μετά από προσπάθειες πολλών ετών, δρομολογήθηκε η διαδικασία για την πιστοποίηση του θυμαρίσιου μελιού της Καλύμνου, ως διατροφικός θησαυρός λόγω των εξαιρετικών του ιδιοτήτων. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανταποκρινόμενη σ’ ένα πάγιο αίτημα των παραγωγών του νησιού, με τη συμπαράσταση του Δήμου Καλυμνίων, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και των δύο τοπικών
Η κίνηση αυτή της Περιφέρειας, που γίνεται στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας της να βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας των νησιών, έχει ιδιαίτερη αξία σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο, καθώς αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση σ’ ένα ανερχόμενο κλάδο παραγωγών στην Κάλυμνο και αξιοποιεί ένα σπουδαίο συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού που μέχρι σήμερα δεν είχε αναδειχθεί επαρκώς.
Πηγή άρθρου: ΕΡΤ Ν. Αιγαίου
Φωτό: http://www.agro24.gr/