Πατέντα: Κατασκευή μελισσοκομικού αναδευτήρα (Κώστας Παναγιωτίδης)
Σε αυτό το άρθρο θα
δούμε μια πατέντα που μας παρουσιάζει ο Κώστας Παναγιωτίδης, γνωστός επαγγελματίας μελισσοκόμος στο κανάλι του στο Youtube. Ο ίδιος
γράφει: «Φίλοι μου ο αναδευτήρας αυτός είναι ένα φτηνό και χρήσιμο εργαλείο για
αυτούς που κάνουν τακτικά σιρόπι. Στα μελίσσια μου αφήνω αρκετό μέλι για να
ξεχειμωνιάσουν και έτσι χρησιμοποιώ μόνο ένα κιλό ζαχαροζύμαρο για εφεδρεία.
Στην Διεγερτική προτιμώ τη ζάχαρη, είναι γλυκιά και κάνει καλύτερη ανάπτυξη.
Αποφεύγω τα ζαχαροζύμαρα γιατί δε ξέρω αν τα υλικά τους προέρχονται από
γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Στη ζάχαρη προσέχω οπωσδήποτε να
παράγεται και να συσκευάζεται την Ελλάδα, έτσι έχω τον έλεγχο και κοστίζει
λιγότερο. Το πλαστικό ροδάκι του αναδευτήρα δεν διαρκεί πάνω από έξι χρόνια, το
μεταλλικό αντέχει και είναι εύκολο να κόψεις ενάμιση πόντο από ένα σωλήνα και
να τον τοποθετήσεις στον πάτο στεγανοποιώντας τον με μαστίχα, τη οποία βρίσκεις
στα μονωτικά υλικά. Στην θυμόλη τώρα, στο ένα γραμμάριο αναλογούν 10 λίτρα νερό
και 10 κιλά ζάχαρη, και αυτά μας κάνουν 16,6 λίτρα σιροπιού. Για το θόρυβο του
αναδευτήρα κλείστε τον σε άλλο δωμάτιο ή βάλτε Pink Floyd».