RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Το Τελευταίο όπλο στον πόλεμο κατά του καρκίνου!!!

Η πρόπολη είναι μια ειδική ουσία που χρησιμοποιείται από τις μέλισσες και προέρχεται από ένα ρητινώδες μείγμα το οποίο οι μέλισσες παίρνουν από τα δέντρα και τα φυτά. Χρησιμοποιείται από τις ίδιες μέσα στην κυψέλη, όχι μόνο για να επιδιορθώσουν τις ρωγμές του ξύλου, αλλά και ως φυσικό αντιβιοτικό και ως προστατευτικό ακόμη για τη μη ανάπτυξη βακτηρίων και μόλυνσης. Στο Πανεπιστήμιο του Ιατρικού Κέντρου στο Σικάγο, ανακάλυψαν ότι η ουσία αυτή σταματάει την ανάπτυξη όγκων του προστάτη σε ποντίκια. Και οι ερευνητές είναι πιθανό να δώσουν πολύ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την έρευνα.




Η πρόπολη έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες ως φυσική θεραπεία για πολλά δεινά, που κυμαίνονται από τον πονόλαιμο, μέχρι σε αλλεργίες, αλλά και στα εγκαύματα. Είναι επίσης αποδεδειγμένο πως έχει δείξει κάποια αντικαρκινική δράση. Μέχρι τώρα όμως αυτό είχε πολύ μικρή αποδοχή στην ιατρική κοινότητα, γιατί δεν υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία σχετικά με το πώς λειτουργεί ή εάν λειτουργεί. Αυτό όμως τώρα αποδεικνύεται με την επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Σικάγο δημιούργησαν μία ένωση από πρόπολη που ονόμασαν «CAPE» (καφεϊκό φαιναιθυλικό οξύ). Βρήκαν ότι ακόμη και μικρές ποσότητες CAPE επιβράδυναν την ανάπτυξη των καρκινικών κυτταρικών σειρών, απομονωμένα κύτταρα από όγκους που καλλιεργούνται στο εργαστήριο. Στη συνέχεια δοκιμάστηκε σε χαμηλές δόσεις από το στόμα σε ποντικούς που είχαν λάβει μοσχεύματα ανθρώπινου όγκου του προστάτη. Το CAPE επιβράδυνε την ανάπτυξη του όγκου κατά περίπου 50%.

Όταν τροφοδοτήθηκε στα ποντίκια καθημερινά, οι όγκοι σταμάτησαν να αυξάνονται. Όταν σταμάτησαν να χορηγούν το CAPE, οι όγκοι άρχισαν να αυξάνονται και πάλι στον αρχικό τους ρυθμό. Αυτό υποδηλώνει ότι το CAPE με βάση την πρόπολη, λειτουργεί σίγουρα για τη διακοπή της ανάπτυξης των κυττάρων του όγκου, αν όχι για τη θανάτωσή τους.

Οι ερευνητές ερεύνησαν στο εργαστήριο πιο προσεκτικά, τις αλλαγές που σημειώθηκαν στις πρωτεΐνες των κυττάρων όταν χορηγήθηκε το CAPE. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποίησαν μια τεχνική που εφευρέθηκε το 2010 ονομάζεται αποτύπωση micro-western, μια βελτίωση σε μια παλιά τεχνική 40 ετών. Παραδοσιακά η κηλίδωση Western είναι μια τεχνική για το διαχωρισμό και την ταυτοποίηση πρωτεϊνών. Δυστυχώς, είναι χρονοβόρα, δαπανηρή και απαιτεί μεγάλες ποσότητες δείγματος. Τώρα όμως κατέστη δυνατό να εξεταστούν οι εκατοντάδες των πρωτεϊνών από ένα και μόνο κύτταρο ή οργανισμό ταυτόχρονα, και όχι μόνο μερικές από αυτές. Αυτό επιτρέπει στους ερευνητές να διερευνήσουν το πλήρες φάσμα των πρωτεϊνών σε ένα κύτταρο.



Χρησιμοποιώντας micro-western αποτύπωση, οι ερευνητές ήταν σε θέση να καταλάβουν ότι το CAPE φαίνεται να περιορίζει την παραγωγή των πρωτεϊνών που λένε τα κύτταρα έχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά για να αρχίσει τη διαίρεση. Αυτό υποδηλώνει ότι το CAPE μπορεί να είναι ένα χρήσιμο σαν θεραπεία μαζί με χημειοθεραπείες που σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα. Θα χρειαστούν κλινικές δοκιμές για να μάθουμε αν αυτό ισχύει. Αλλά οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τους ερευνητές μπορεί να έχουν ευρύτερες εφαρμογές στη βελτίωση της κατανόησης μας για τις θεραπείες με βότανα.

Το μέλι έχει δείξει μια σαφή ικανότητα να καθαρίσει μολυσμένα τραύματα. Ωστόσο, οι γιατροί είναι απρόθυμοι να το χρησιμοποιήσουν, γιατί λίγα είναι γνωστά για το πώς λειτουργεί. Και οι ερευνητές σπάνια θέλουν να αναλύσουν και να ερευνήσουν βότανα, όπως το πράσινο τσάι ή το ginseng, των οποίων η αποτελεσματικότητα παραμένει ένα θέμα συζήτησης, όπως και η αποδοχή τους από τη δυτική ιατρική... 

Μετάφραση:   www.spaniamelissa.gr
Επεξεργασίαwww.spaniamelissa.gr
Πηγή άρθρουhttp://www.theatlantic.com/
Φωτό:
1.      http://www.theatlantic.com/
2.      http://www.chilliwackhoney.com/
3.      https://beeinformed.org
4.      https://janesaloetips.wordpress.com
5.      http://www.f5haber.com/