RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Αρωματισμένο μέλι με πιπερόριζα και ξύσμα εσπεριδοειδών

Το μέλι αρωματίζεται όπως αρωματίζεται το ελαιόλαδο, το ξύδι, το απλό σιρόπι ζάχαρης. Ακόμα και όπως αρωματίζεται η ζάχαρη και το αλάτι, έστω αν αλλάζει η μορφή. Σε αυτό το άρθρο θα δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό προϊόν από ένα κρυσταλλωμένο μέλι! Το μέλι θα χρειαστεί ξάφρισμα αλλά είναι απλή διαδικασία και θα αφήσει το μέλι σας ξανά διαυγές. Αν θέλετε να μην χάσει τα θρεπτικά συστατικά το μέλι, δοκιμάστε να κάνετε την ίδια διαδικασία σε μπεν μαρί. Όλα τα ανθόμελα (πορτοκαλιάς, καστανιάς, θυμαριού αλλά και όλων των βοτάνων, ερείκης, ευκαλύπτου, ακακίας κλπ) κρυσταλλώνουν σε χαμηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος. Μόνο το μέλι πεύκου και ελάτης μένει πάντα ρευστό.




Αρωματισμένο μέλι
Υλικά:
-2 κούπες μέλι (περίπου 700γρ)
-2 γεμάτες κουταλιές σούπας πιπερόριζα, κομμένη σε πολύ λεπτά σπιρτόξυλα
-2 γεμάτες κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
-2 γεμάτες κουταλιές ξύσμα λεμονιού
-μερικά ανθάκια θυμαριού



Εκτέλεση:
Αδειάζετε το μέλι σε βαθειά κατσαρόλα. Όταν το βάλετε να βράσει θα φουσκώσει, γι’ αυτό θέλετε περιθώριο να μην χυθεί. Προσθέτετε τα αρωματικά -εκτός από τα ανθάκια θυμαριού- και το βάζετε στη πιο χαμηλή φωτιά να βράσει. Όταν φουσκώσει το αποσύρετε από τη φωτιά. Καθαρίζετε τα πλαϊνά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Με ένα κουτάλι αφαιρείτε τον αφρό προσεκτικά. Επειδή θα αφαιρέσετε και μέρος των αρωματικών, βάλτε ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα μπολ. Τα αρωματικά θα μείνουν στο σουρωτήρι και ο αφρός θα κυλήσει στο μπολ. Μετά ξεπλύνετε σε τρεχούμενο νερό τα αρωματικά στο σουρωτήρι και ξαναρίξτε τα στο μέλι.
Όσο είναι ζεστό, τα αρωματικά είναι στην επιφάνεια. Όσο κρυώνει, τόσο πήζει και τα αρωματικά συγκρατούνται ομοιόμορφα ανάμεσα στο μέλι. Όταν έχει σχετικά κρυώσει προσθέστε όποια ευαίσθητα αρωματικά θέλετε. Τα λουλούδια του θυμαριού ή τα φρέσκα λουλουδάκια του δενδρολίβανου ή της λεβάντας ή τα άνθη της νερατζιάς. Όταν αυτά πέσουν στο καυτό μέλι θα τα κάψει, ενώ όταν είναι σχετικά κρύο και τα αποστειρώνει μερικώς αλλά διατηρεί το χαρακτήρα τους.
Όταν κρυώσει εντελώς, αδειάστε σε μικρά βαζάκια για δώρο ή σε μεγαλύτερο για χρήση σπιτιού. Όσο μένει η γεύση του αποκτά σταθερότητα.

Πηγή άρθρου: http://www.tastefull.gr/