
Αρωματισμένο μέλι
Υλικά:
-2 κούπες μέλι (περίπου 700γρ)
-2 γεμάτες κουταλιές σούπας πιπερόριζα, κομμένη σε πολύ λεπτά σπιρτόξυλα
-2 γεμάτες κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
-2 γεμάτες κουταλιές ξύσμα λεμονιού
-μερικά ανθάκια θυμαριού
Εκτέλεση:
Αδειάζετε το μέλι σε βαθειά κατσαρόλα. Όταν το βάλετε να βράσει θα φουσκώσει, γι’ αυτό θέλετε περιθώριο να μην χυθεί. Προσθέτετε τα αρωματικά -εκτός από τα ανθάκια θυμαριού- και το βάζετε στη πιο χαμηλή φωτιά να βράσει. Όταν φουσκώσει το αποσύρετε από τη φωτιά. Καθαρίζετε τα πλαϊνά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Με ένα κουτάλι αφαιρείτε τον αφρό προσεκτικά. Επειδή θα αφαιρέσετε και μέρος των αρωματικών, βάλτε ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα μπολ. Τα αρωματικά θα μείνουν στο σουρωτήρι και ο αφρός θα κυλήσει στο μπολ. Μετά ξεπλύνετε σε τρεχούμενο νερό τα αρωματικά στο σουρωτήρι και ξαναρίξτε τα στο μέλι.
Όσο είναι ζεστό, τα αρωματικά είναι στην επιφάνεια. Όσο κρυώνει, τόσο πήζει και τα αρωματικά συγκρατούνται ομοιόμορφα ανάμεσα στο μέλι. Όταν έχει σχετικά κρυώσει προσθέστε όποια ευαίσθητα αρωματικά θέλετε. Τα λουλούδια του θυμαριού ή τα φρέσκα λουλουδάκια του δενδρολίβανου ή της λεβάντας ή τα άνθη της νερατζιάς. Όταν αυτά πέσουν στο καυτό μέλι θα τα κάψει, ενώ όταν είναι σχετικά κρύο και τα αποστειρώνει μερικώς αλλά διατηρεί το χαρακτήρα τους.
Όταν κρυώσει εντελώς, αδειάστε σε μικρά βαζάκια για δώρο ή σε μεγαλύτερο για χρήση σπιτιού. Όσο μένει η γεύση του αποκτά σταθερότητα.
Πηγή άρθρου: http://www.tastefull.gr/