RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Αδηφάγος «τεθωρακισμένη» μέλισσα σφήκα στην Λήμνο

Τρώει με εκπληκτική λαιμαργία το κερί, την πρόπολη, το μέλι, ενώ αιφνίδια αποκεφαλίζει τις εργάτριες μέλισσες, τις καταβροχθίζει και αυτές ή τις μεταφέρει στην φωλιά της. Είναι ανθεκτική στα ισχυρά χτυπήματα με αποτέλεσμα να μη θανατώνεται εύκολα. Ο Γιώργος Ποριάζης είναι ένας άκρα φιλεργατικός, καλοσυνάτος, φιλότιμος  και ακούραστος άνθρωπος. 





Ένα βασικό του προσόν είναι η παρατηρητικότητα. Ζώντας και δουλεύοντας από παιδί μέσα στην φύση δεν του ξεφεύγει τίποτα σχετιζόμενο με αυτή. Ασχολείται εδώ και τριάντα χρόνια με την κτηνοτροφία και την μελισσοκομία. Αμέσως με ενημέρωσε τι είχε παρατηρήσει στο μελισσοκομείο του:
Σε κηρήθρες που είχε αφήσει έξω από τις κυψέλες του παρατήρησε κάποιο είδος μέλισσας σφήκας που δεν είχε ξαναδεί ποτέ να τρώει ταχύτατα και λαίμαργα το κερί. Σε άλλη περίπτωση είδε αυτή την άγρια μέλισσα να τρώει μέλι και πρόπολη. Κατά τον μήνα του περασμένου Οκτωβρίου είδε το σκληρό αυτό έντομο να αποκεφαλίζει και να τρώει εργάτριες μέλισσες στις κυψέλες του ή να τις μεταφέρει σκοτωμένες πιθανών στην φωλιά του.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο: 

 

Πηγή άρθρου:  http://emvolos.gr/