RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Γιατί υπάρχουν διακυμάνσεις της προσβολής από βαρρόα ανάμεσα στα μελίσσια μου;

Οι μελισσοκόμοι συχνά αναρωτιούνται γιατί κάποιες αποικίες μελισσών έχουν πολύ υψηλότερα επίπεδα προσβολής βαρρόα από άλλες στο ίδιο μελισσοκομείο. Στην πραγματικότητα ποτέ δύο κυψέλες δεν φαίνεται να έχουν το ίδιο επίπεδο προσβολής, κι έτσι απαιτούνται δύο βασικά χαρακτηριστικά:

 Αυστηρός έλεγχος της αποτελεσματικότητας της θεραπείας και επαναληψιμότητα ανάλογα με το σκεύασμα και το είδος της θεραπείας.

Ο ερευνητής Max Watkins δήλωσε: «Λίγα πράγματα είναι σίγουρα, αλλά μπορείτε πάντα να είστε βέβαιοι ότι τα επίπεδα μόλυνσης δεν είναι ποτέ ίσα μεταξύ των κυψελών στο ίδιο μελισσοκομείο. Μερικές κυψέλες μολύνονται περισσότερο από τους άλλες, αλλά οι λόγοι είναι συνήθως ασαφείς. Συνήθως και οι δύο, δηλαδή οι μέλισσες και οι βαρρόα, διαφέρουν ως προς την αντοχή τους. Επίσης η θερμοκρασία της κυψέλης και η έκθεση στο φως μπορεί επίσης να είναι σημαντικοί παράγοντες».

»Όταν δοκιμάζουμε την αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων ή των θεραπειών, μπορούμε να υιοθετήσουμε μεθόδους προσπαθώντας να αντισταθμίσουμε τις παρασιτώσεις. Για παράδειγμα, μπορούμε να ανταλλάξουν πλαίσια γόνου από βαριά μολυσμένες κυψέλες με εκείνες των λιγότερο μολυσμένων».

 

Τελικά αυτό το θέμα είναι πολύπλοκο, γι 'αυτό μην εκπλαγείτε αν τα δικά σας μελίσσια δείχνουν ανεξήγητες διακυμάνσεις στην προσβολή της βαρρόα. Αλλά τουλάχιστον μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι εάν χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα προϊόντα, θα αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες ευκολότερα...

Μετάφραση:   www.spaniamelissa.gr
Επεξεργασίαwww.spaniamelissa.gr
Πηγή άρθρου: http://www.vita-europe.com/
Φωτό:
1.    http://www.vita-europe.com/
2.    http://bizzy-bee-apiaries.co.uk/
3.    http://strathconabeekeepers.blogspot.gr/