RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Πατέντα: Κατασκευή κυψελιδίων σύζευξης (ή γονιμοποίησης)

Επειδή από νωρίς πρέπει να προετοιμαστούμε για την Άνοιξη και τους πολλούς χειρισμούς της, τώρα αρχίζει η εποχή που θα σπαταλήσουμε περισσότερο χρόνο στη μελισσοκομική αποθήκη. Θα συντηρήσουμε αλλά θα κατασκευάσουμε κιόλας διάφορα, που θα κάνουν την ζωή μας εύκολη τον ερχόμενο καιρό. Μια τέτοια ωραία κατασκευή, πατέντα μάλλον, βρήκαμε στο «μέλι Κόνιτσας» και σας τη δείχνουμε σήμερα. Αφορά κατασκευή κυψελιδίων σύζευξης. Τα κυψελίδια είναι πολύ σημαντικά για την εκκόλαψη και γονιμοποίηση της βασίλισσας και είναι το πρώτο στάδιο ανάπτυξης του πληθυσμού της.

 
«Αρχικά τεμαχίζεται το κόντρα πλακέ θαλάσσης με τον τροχό σε φύλλα, όσο και το ύψος των κυψελιδίων. Να τονίσω πως πρόκειται για δύσκολο και σκληρό υλικό ( και ακριβό), που μάλλον δεν χρειαζόταν σε αυτή την περίπτωση. Αυτό το φύλλο ήταν στα 22 χιλιοστά, το μισό από αυτό μάλλον επαρκούσε. Αλλά αυτό είχα στο σπίτι, αυτό έκανα χρήση… Όπως έχω πει και άλλη φορά όταν κατασκευάζω κάτι διακατέχομαι από ενθουσιασμό και θέλω να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται».

 
«Το ρούτερ χρησιμεύει στο να φτιαχτούν τα σκαλοπατάκια που πατάνε τα πλαίσια. Φυσικά όχι μόνο σε αυτό… Τα πρώτα τεμάχια είναι έτοιμα. Πρέπει να πω πως το κόντρα πλακέ θαλάσσης είναι πολύ σκληρό υλικό, το ρούτερ δυσκολεύτηκε λιγάκι. Τα κατάφερε όμως. Άλλα ξύλα τα σκάβει σαν βούτυρο»…

 
«Τις πλευρές τις ενώνω αρχικά με το απλό συρραπτικό. Ένα πλαίσιο χρησιμοποιείται σαν οδηγός. Όπως βλέπετε και το πλαίσιο πατέντα είναι. Κομμένο στα 3 εκ. από κάθε πλευρά από ένα κοντό πλαίσιο».

 
«Από κάτω είναι αεριζόμενο! Δεν υπάρχει λόγος… έτσι μου άρεσε. Απλά ο αερισμός γίνεται από κάτω. Κάτω από την σήτα, καρφώνεται και η βάση και το κυψελίδιο γονιμοποίησης αποκτά χαρακτήρα. Η πλαστική πόρτα είναι πολλαπλών χρήσεων».

 
«Για πλαίσια δοκίμασα και κάτι πιο απλό. Δεν έχει όμως αντοχή και αν δεν χτιστεί άμεσα, έχει προβλήματα. Η ζωή στο κυψελίδιο. Τροφοδότης είναι ένα ποτηράκι στο… άλλο δωμάτιο».

 
«Για καπάκι ένα κομμάτι ξύλου είναι αρκετό. Για αυτό δημιουργήθηκε χώρος για τροφοδότηση. Κλείνω με την νέα μεγαλειότατη, η οποία βρέθηκε σε παράξενο περιβάλλον (άχτιστο)».

Κείμενο εισαγωγής: www.spaniamelissa.gr
Πηγή άρθρου : www.melikonitsas.gr
Φωτό:               www.melikonitsas.gr