RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Από 182 δείγματα, τα 7,2% απέδειξαν ότι το μέλι ήταν νοθευμένο, και στο 3,6% των δειγμάτων υπήρχαν ίχνη αντιβιοτικών

Αυτά τα αποτελέσματα αφορούν ελέγχους στο μέλι της Σερβίας. Οι Αρχές απέσυραν άμεσα αυτό το μέλι από την αγορά. Το μέλι ήταν από τους παραγωγούς μελιού "Iriki" από το Βελιγράδι, από την εταιρεία "Aza" από το Λεντίνσκι, το μέλι ακακίας και φλαμουριάς από το "Honey" στη Βούτσκα και το μέλι του Μελισσοκομικού Συλλόγου "Mijačković".

Οι αναλύσεις απέδειξαν ότι τα προϊόντα αυτά δεν πληρούσαν την απαιτούμενη ποιότητα και ασφάλεια, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Γεωργίας.

Ο έλεγχος αυτός έγινε σε 182 δείγματα μελιού από τοπικούς παραγωγούς, από μεγάλα και μικρά καταστήματα, καθώς και από το χύμα μέλι στην αγορά. Ο στόχος της δράσης αυτής είναι να μην διοχετεύεται νοθευμένο μέλι στην αγορά. Κι αυτό επειδή έπεσε στην αντίληψη του Μελισσοκομικού Συλλόγου της Σερβίας, ότι διακινείται μια μεγάλη ποσότητα μελιού, που η λιανική τιμή του είναι χαμηλότερη από το συνήθη μέσο όρο. Οι καταναλωτές θα πρέπει στο μέλλον να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή, ώστε να αγοράζουν ένα πιο ασφαλές προϊόν και τα καταστήματα θα πρέπει να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τις σειρές και παρτίδες του μελιού που αποσύρθηκαν.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου των αποτελεσμάτων της ανάλυσης του Υπουργείου Γεωργίας έδειξε ότι ο λόγος απόσυρσης του 10% των δειγμάτων μελιού, είχε σχέση με την εμφάνιση, το χρώμα και το άρωμα των προϊόντων. Στο 55% των ελεγχόμενων δειγμάτων βρέθηκε μεγάλη ποσότητα HMF από το καθορισμένο όριο των 40 χιλιοστόγραμμων ανά κιλό μελιού. Η HMF υπάρχει στα συστατικά του μελιού, αλλά στο φυσικό προϊόν είναι πολύ μικρή, κατά μέσο όρο το πολύ πέντε χιλιοστόγραμμα ανά κιλό. Μια υψηλότερη συγκέντρωση δείχνει ότι πιθανόν το μέλι έχει υπερθερμανθεί ή δεν είναι γνήσιο και φυσικό προϊόν. Στο 7,2% των δειγμάτων βρέθηκε αυξημένη συγκέντρωση σακχάρου, το οποίο σημαίνει ότι το μέλι είναι νοθευμένο, και  στο 3,6% βρέθηκαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Ο μέσος όρος των μελισσοκομείων στη Σερβία το 2007 ήταν 29 κυψέλες και το 2013 έφτασε τις 49(αύξηση δηλαδή 69%). Παρά τη μικρή δυναμικότητα όμως, μόνο το 2013 η Σερβία εξήγαγε 3.371 τόνους μελιού. Αυτό σημαίνει ακαθάριστη αξία 15 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 74% περισσότερο από την εξαγωγή βοείου κρέατος από τη Σερβία.

Μετάφραση:   www.spaniamelissa.gr
Επεξεργασίαwww.spaniamelissa.gr
Πηγή κειμένου: http://beetime.eu

Πηγή φωτό
1.   https://pcela.rs
2.    https://pcela.rs
3.    www.medenko.com.ba
4.    www.tzbbz.eu