RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Οι επιστήμονες βλέπουν «τρομερή απειλή για την ανθρώπινη ευημερία»

Περίπου 1,4 δις θέσεις εργασίας και τα τρία τέταρτα του συνόλου των καλλιεργειών εξαρτώνται από την επικονίαση της μέλισσας, είπαν οι ερευνητές, προειδοποιώντας για τρομερή απειλή της ανθρώπινης ευημερίας, αν οι μειώσεις του αριθμού των μελισσών δεν σταματήσουν. 

«Οι παγκόσμιες προμήθειες τροφίμων και οι θέσεις εργασίας βρίσκονται σε κίνδυνο αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για να σταματήσει η μείωση των επικονιαστών» δήλωσαν από το Πανεπιστήμιο του Reading, του οποίου οι επιστήμονες έλαβαν μέρος στην παγκόσμια έρευνα. «Στην γεωργία απασχολούνται 1,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι, περίπου το ένα τρίτο του οικονομικά ενεργού εργατικού δυναμικού στον κόσμο» δήλωσε ερευνητική ομάδα, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature. «Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις φτωχότερες αγροτικές κοινότητες του κόσμου, το 70% των οποίων βασίζονται στη γεωργία ως κύρια πηγή εισοδήματος και απασχόλησης».
Οι περισσότεροι επικονιαστές είναι έντομα όπως οι μέλισσες, οι πεταλούδες, νυχτοπεταλούδες, σφήκες και τα σκαθάρια, και άλλοι περιλαμβάνουν ακόμη και τα πουλιά, και τις νυχτερίδες και σαύρες, ενώ ορισμένες καλλιέργειες γονιμοποιούνται με τον άνεμο.

Η ομάδα δήλωσε πως οι καλλιέργειες που εξαρτώνται από επικονιαστές είναι ζωτικής σημασίας για την ισορροπημένη ανθρώπινη διατροφή, την παροχή μικροθρεπτικών συστατικών όπως οι βιταμίνες Α και C, ασβέστιο, φθόριο και φολικό οξύ. «Οι απώλειες των επικονιαστών θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σημαντική αύξηση στο παγκόσμιο ποσοστό νοσημάτων που προλαμβάνονται», γράφουν οι ερευνητές. «Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε περίπου 1,4 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ετησίως και περίπου 29 εκατομμύρια χαμένα χρόνια υγιούς ζωής».

Οι επιστήμονες της έρευνας ζητούν τη λήψη μέτρων για την προστασία των επικονιαστών.
Αυτές περιλαμβάνουν τη χρήση φυσικών θηρευτών των παρασίτων αντί των φυτοφαρμάκων, φύτευση λωρίδων με λουλούδια μεταξύ καλλιεργειών, οι καλλιέργειες εκ περιτροπής να περιλαμβάνουν ανθοφόρα φυτά, και μητρική αποκατάσταση οικοτόπων με αγριολούλουδα για να στεγάζουν τους πληθυσμούς των επικονιαστών.
Ακόμη και οι τεχνητές υποδομές, όπως γραμμές ρεύματος, οι σιδηροδρομικές γραμμές, ακόμη και αυτοκινητόδρομοι θα μπορούσαν να προσαρμοστούν ώστε να μην εμποδίζονται περιοχές με ανθοφορία και να δημιουργούνται κατάλληλα σημεία φωλιάσματος για τους επικονιαστές» πρότεινε η ομάδα.

Μετάφραση:   www.spaniamelissa.gr
Επεξεργασία:  www.spaniamelissa.gr
Πηγή κειμένου: www.news.com.au/
Πηγή φωτό:
1.   www.news.com.au
2.   www.news.com.au
3.   www.theguardian.com
4.   www.hdimagesnew.com