RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Παραλλαγές με αρωματικό καπνό στο ΚΑΠΝΙΣΤΗΡΙ μας

Οι πευκοβελόνες (αλλά και τα φύλλα ευκαλύπτου) είναι αυτά που συνήθως οι μελισσοκόμοι έχουν αποθηκευμένα σε ποσότητα, για χρήση στο καπνιστήρι. Είναι υλικά που μπορούμε να βρούμε σχεδόν οπουδήποτε. Καίνε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο καπνός τους είναι ήπιος και λιγότερο θερμός από άλλες ουσίες κατά την καύση τους, γι 'αυτό είναι το στάνταρ καύσιμο για τη μελισσοκομία.  

Κάποιοι μελισσοκόμοι όμως, κυρίως ερασιτέχνες ή με λίγες κυψέλες, πειραματίζονται και με άλλες καύσιμες ύλες, φυτικές φυσικά. Με φυτικές ύλες που μπορεί να υπάρχουν σε αφθονία στην αυλή, στην κουζίνα σας, ή στην αυλή των γειτόνων.

Στα φυτικά υλικά, μπορούμε να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τις ιδιότητες τους. Για παράδειγμα, είναι το φυτό ελαιώδες ή ρητινώδες; Αν ναι, θα πρέπει πιθανώς να καίγεται καλά και μπορεί ακόμα να καίγεται περισσότερη ώρα από ό, τι άλλα στοιχεία. Έχει αρκετό φυτικό άρωμα; Αν ναι, τότε είναι ότι πρέπει!

Κατά την επιλογή των υλικών προτιμούμε κάτι που θα δώσει ένα «γλυκό κάψιμο», ακόμη και αν είναι εφήμερο, για προσθήκη στο καπνιστήρι μας. Μέντα, φασκόμηλο, βασιλικός, λεβάντα και ρίγανη. Δοκιμάστε ακόμη φλούδες εσπεριδοειδών, δεντρολίβανο. Επίσης τα φύλλα ευκαλύπτου είναι πολύ εύφλεκτα και έχουν ισχυρή φαρμακευτική δράση εναντίον ακάρεων όταν καίγονται στο καπνιστήρι σας! Αποξηραμένα πέταλα λουλουδιών είναι αρκετά ασήμαντα στο καπνιστήρι, αλλά προσφέρουν ένα καπνό λουλουδιών μέσα στην κυψέλη.

Πολλοί φτιάχνουν αρωματικά πακέτα καπνού από αποξηραμένα βότανα, και φλούδες εσπεριδοειδών για το καπνιστήρι τους, είτε ως τυπική πηγή καυσίμου ή ως καύσιμο αντικατάστασης. Στεγνώνουν βότανα όπως ρίγανη και λεβάντα σε δέματα, μαζί με φλούδες εσπεριδοειδών. Τα κρεμούν από ένα γάντζο και τα αφήνουν να στεγνώσουν. Επίσης απλώνουν λεπτότερα υλικά, όπως πέταλα λουλουδιών ή φύλλα βασιλικού, σε ένα δίσκο για λίγες ημέρες, μέχρι να ξεραθούν.

Προσοχή! Πολλά ενδημικά και εξωτικά φυτά παράγουν επιβλαβή καπνό για εσάς και τις μέλισσες σας.

Πηγή: http://beekeepinglikeagirl.com/