RatingWidget

...ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στη Σπάνια Μέλισσα!!! ...Στείλτε μας την Ερώτησή σας, το Άρθρο σας, το Βίντεο ή την Αγγελία σας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε...
ΑΡΧΙΚΗ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΤΑΓΗ: Semifredo με μέλι


1.  Καλύψτε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα χωρητικότητας 1 λίτρου.
2.  Χτυπήστε τα αυγά με τους κρόκους και το μέλι σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, μέχρι το μείγμα να γίνει χλωμό και πηχτό. Χρησιμοποιήστε τον αναδευτήρα, αλλά αν νιώθετε ότι χρειάζεστε βοήθεια, θα έχετε σίγουρα πιο γρήγορα αποτελέσματα με ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός.
3.  Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και ύστερα απαλά, προσθέστε και ομογενοποιήστε το μείγμα του αυγού με το μέλι. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και σκεπάστε προσεκτικά με μεμβράνη πριν το τοποθετήσετε στην κατάψυξη για περίπου 2 με 3 ώρες.
4.  Μόλις είναι έτοιμο να σερβιριστεί, γυρίστε το semifreddo σε ένα πιάτο κατάλληλου μεγέθους, περιχύστε το με μέλι και πασπαλίστε με το κουκουνάρι πριν το κόψετε. Είναι γεγονός ότι ξεπαγώνει εύκολα όσο μένει, αλλά αυτό αποτελεί κομμάτι της γοητείας που οφείλετε στην παραδεισένια υφή του. Αν έχετε κάποιο σκούρο γλυκό κρασί –στο χρώμα του μελιού- για να το συνοδέψετε, τόσο το καλύτερο.

Υλικά:    1 μεγάλο αυγό
              4 κρόκοι αυγών
              100 γρ. μέλι
              300 γρ. κρέμα γάλακτος
              25 γρ. κουκουνάρι ψημένο

Chef Χρήστος Αθανασιάδης


Πηγή: http://www.ekem.org.gr/